#Gabojsza Gabojsza
Mustban sült csülök
Magyarország legnagyobb borvidékének közepén élek, így ősszel mi sem természetesebb, hogy szőlővel és friss musttal főzök. A mustban sült csülköt minden évben elkészítem, nagy kedvencünk a sült-karamellizált bevonatú, vaj-puha és szaftos sertés…
TovábbMarcipános szilvás pite
A marcipán és a szilva nagyon jó íz-párosítás, pitébe sütve könnyű és finom őszi desszert lehet egy hétvégi ebédhez. A pitéket a klasszikus pitetészta helyett gyakran készítem bolti friss leveles tészta alappal. Van, hogy egy nagy, vagy több kisebb…
TovábbLekvárbefőzési kisokos
Újra divat házilag befőzni, tartósítani télre a nyár pazar ízeit. A lekvárfőzés nem bonyolult feladat, de a siker érdekében érdemes néhány dologra odafigyelni.
TovábbAz ezerarcú füge
A világ egyik legrégibb és legédesebb gyümölcse sokáig csak a mediterrán térségben termett, de a klímaváltozásnak köszönhetően már a hazai kertekben is beérik és egyre népszerűbb.
TovábbFüge lekvár
A fügelekvár maga az üvegbe zárt csoda. Készülhet csak fügéből, vagy más gyümölcsökkel összefőzve (például barackkal, szilvával, vagy naranccsal).Ízesíthetjük őrölt gyömbérrel, fahéjjal, vagy akár friss rozmaringgal, kakukkfűvel, és egy kis rum, vagy…
TovábbSzicíliai caponata
Egy tavalyi gasztrotúrán menthetetlenül beleszerettünk Szicíliába. Jártunk Michelin csillagos éttermeket is ellátó, olívaolajat és borokat termelő biogazdaságban és azték módszerrel dolgozó csokoládé manufaktúrában. Voltunk tejgazdaságban,…
TovábbTuningold fel a szervezeted tél előtt!
A homoktövis és az arónia (más néven fekete berkenye) két olyan gyógynövény, amelyekkel felkészítheted szervezetedet a hideg évszakra. Mindkettő védi és erősíti az immunrendszert, növeli a szervezet ellenálló képességét, roboráló hatású és javítja az…
Tovább