Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Mustban sült csülök

több, mint 120 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Magyarország legnagyobb borvidékének közepén élek, így ősszel mi sem természetesebb, hogy szőlővel és friss musttal főzök. A mustban sült csülköt minden évben elkészítem, nagy kedvencünk a sült-karamellizált bevonatú, vaj-puha és szaftos sertés csülök.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A csülköt minden oldalát bőkezűen sózzuk, borsozzuk.

  2. A szőlőszemeket leszedegetjük a fürtről és botmixerrel, vagy késes robotgépben pépesítjük, majd szitán átpasszírozva kinyerjük a mustot.

  3. Egy fedeles, lehetőleg öntöttvas edénybe öntjük a mustot, beletesszük a csülköt és betoljuk a 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe.

  4. Puhulásig lefedve sütjük. Ha szükséges, adunk hozzá kevés vizet. Időnként meglocsoljuk a csülköt a saját szaftjával.

  5. Ha már puha, fedő nélkül, szaftjával gyakran locsolgatva pirosra sütjük, majd pár perc pihentetés után kedvenc köretünkkel, és salátával tálaljuk.

  6. Tipp: sütéskor dobhatunk a csülök mellé hagymát, fokhagymát is.