Terei Vigh Krisztina #Ételérzés

Csokoládés, fahéjas meleg meggyleves

Isteni melengető leves a hideg, télies időjárásban, ráadásul 30 perc alatt elkészül, így tökéletes vacsora a rohanós napokon. A krémesen megolvadó étcsokoládé és a tejszín selymessé teszi a levest, míg a savanykás meggy ellensúlyozza a csokoládé…

Tovább

Ízek összhangja – azaz milyen ízek legyenek egy harmonikus, finom ételben?

Mitől lesz egy étel finom? Miért nem érezzük az ízeket, amikor meg vagyunk fázva? Ezekre a kérdésekre keresem a választ ebben a cikkben és ennek mentén adok tippeket arra, hogyan készítsünk ízben is harmonikus ételt.

Tovább

Kacsacomb szegfűborssal fűszerezve, sült almás burgonyával

A kacsacomb, a szegfőbors, az alma és a burgonya csodás négyest alkotnak már önállóan is, de az ételben a fokhagyma még jobban kiemeli az ízeket. Az étel libacombbal is elkészíthető, úgyhogy tökéletes ünnepi ebéd lehet Márton napkor. Aki szeretné a…

Tovább

Menütervezés a hétköznapokon

Számodra is az egyik legnehezebb kérdés miután hazaérsz a munkából, hogy mi legyen a vacsora? A legtöbb családban ez a kérdés napról napra felmerül és sokszor nagyon nehéz megtalálni rá a választ. Vagy épp hiányzik valamilyen alapanyag vagy ami van…

Tovább

A gesztenye 3 felhasználási módja

A gesztenye az ősz és a tél egyik legfinomabb és legnépszerűbb alapanyaga. Sokoldalúan felhasználható, nem csak édes, de sós ételekben is kiváló. Minél nagyobb a gesztenye, annál finomabb és annál könnyebben kezelhető.

Tovább

Római köményes aszalt szilvás marha „pörkölt” kuszkusszal

A római kömény egy kevésbé ismert ízvilágot hordoz, mégis érdemes kipróbálni, mert segítségével könnyen a Közel-Keletre varázsolhatjuk magunkat. Ez a marhahúsos, aszalt szilvás pörkölthöz hasonló étel Marokkóból származik, ahol egy speciális, tagine…

Tovább