Terei Vigh Krisztina #Ételérzés

Csokoládés, fahéjas meleg meggyleves
Isteni melengető leves a hideg, télies időjárásban, ráadásul 30 perc alatt elkészül, így tökéletes vacsora a rohanós napokon. A krémesen megolvadó étcsokoládé és a tejszín selymessé teszi a levest, míg a savanykás meggy ellensúlyozza a csokoládé…
Tovább
Ízek összhangja – azaz milyen ízek legyenek egy harmonikus, finom ételben?
Mitől lesz egy étel finom? Miért nem érezzük az ízeket, amikor meg vagyunk fázva? Ezekre a kérdésekre keresem a választ ebben a cikkben és ennek mentén adok tippeket arra, hogyan készítsünk ízben is harmonikus ételt.
Tovább
Kacsacomb szegfűborssal fűszerezve, sült almás burgonyával
A kacsacomb, a szegfőbors, az alma és a burgonya csodás négyest alkotnak már önállóan is, de az ételben a fokhagyma még jobban kiemeli az ízeket. Az étel libacombbal is elkészíthető, úgyhogy tökéletes ünnepi ebéd lehet Márton napkor. Aki szeretné a…
Tovább
Menütervezés a hétköznapokon
Számodra is az egyik legnehezebb kérdés miután hazaérsz a munkából, hogy mi legyen a vacsora? A legtöbb családban ez a kérdés napról napra felmerül és sokszor nagyon nehéz megtalálni rá a választ. Vagy épp hiányzik valamilyen alapanyag vagy ami van…
Tovább
A gesztenye 3 felhasználási módja
A gesztenye az ősz és a tél egyik legfinomabb és legnépszerűbb alapanyaga. Sokoldalúan felhasználható, nem csak édes, de sós ételekben is kiváló. Minél nagyobb a gesztenye, annál finomabb és annál könnyebben kezelhető.
Tovább
Római köményes aszalt szilvás marha „pörkölt” kuszkusszal
A római kömény egy kevésbé ismert ízvilágot hordoz, mégis érdemes kipróbálni, mert segítségével könnyen a Közel-Keletre varázsolhatjuk magunkat. Ez a marhahúsos, aszalt szilvás pörkölthöz hasonló étel Marokkóból származik, ahol egy speciális, tagine…
Tovább