Csokoládés, fahéjas meleg meggyleves

Csokoládés, fahéjas meleg meggyleves

Leírás:

Isteni melengető leves a hideg, télies időjárásban, ráadásul 30 perc alatt elkészül, így tökéletes vacsora a rohanós napokon. A krémesen megolvadó étcsokoládé és a tejszín selymessé teszi a levest, míg a savanykás meggy ellensúlyozza a csokoládé édességet. A fahéj pedig igazi ünnepi hangulatot hoz az otthonunkba. A leves kortyolgatása közben álmodozhatunk az ünnepi ajándékokról, vagy egyszerűen csak kiélvezhetjük a pillanat örömét.

Elkészítés:

  1. A meggyet a vízzel, a cukorral és a fűszerekkel együtt fedő alatt 25 percig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről és beletördeljük at étcsokoládét, majd addig kevergetjük, hogy az összes kocka elolvadjon.

  2. Egy külön tálba beleöntjük a tejszínt és egy-két merőkanál levessel elkeverjük, hogy a hőmérsékletet kiegyenlítsük, megelőzve ezzel a tejszín kicsapódását.

  3. Ha ez megtörtént belekeverjük a többi levesbe és melegen tálaljuk.

  4. Adhatunk a leves mellé pirított kalácsot, de akár habcsókot is.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel