Csokoládés, fahéjas meleg meggyleves
Isteni melengető leves a hideg, télies időjárásban, ráadásul 30 perc alatt elkészül, így tökéletes vacsora a rohanós napokon. A krémesen megolvadó étcsokoládé és a tejszín selymessé teszi a levest, míg a savanykás meggy ellensúlyozza a csokoládé édességet. A fahéj pedig igazi ünnepi hangulatot hoz az otthonunkba. A leves kortyolgatása közben álmodozhatunk az ünnepi ajándékokról, vagy egyszerűen csak kiélvezhetjük a pillanat örömét.
Elkészítés
-
A meggyet a vízzel, a cukorral és a fűszerekkel együtt fedő alatt 25 percig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről és beletördeljük at étcsokoládét, majd addig kevergetjük, hogy az összes kocka elolvadjon.
-
Egy külön tálba beleöntjük a tejszínt és egy-két merőkanál levessel elkeverjük, hogy a hőmérsékletet kiegyenlítsük, megelőzve ezzel a tejszín kicsapódását.
-
Ha ez megtörtént belekeverjük a többi levesbe és melegen tálaljuk.
-
Adhatunk a leves mellé pirított kalácsot, de akár habcsókot is.