#Húsimádó Hegyvári Zoltán
![](https://horvathrozi.hu/application/files/thumbnails/blogger_thumbnail/9415/6446/8278/IMG_4217.jpg)
Optimális maghőmérsékletek - segítség a húsok sütéséhez
Lehet az ember nagyon ügyes szakács vagy konyhatündér, de sokszor előforduló hiba, hogy a hús kicsit túlsül, kiszárad vagy alul készül, rágós marad. Néha nagyon nehéz azt szemre megállapítani, hogy mikor is készült el valójában a húsunk – erre…
Tovább![](https://horvathrozi.hu/application/files/thumbnails/blogger_thumbnail/4115/6404/0150/IMG_4223_.jpg)
Mojo - egy karibi húspácolási eljárás
Ha én a barátoknak vagy a családnak grillezek, akkor alapanyagként a legtöbbször a sertéstarjához nyúlok, mert ár/érték arányban kevés versenytársa van, maga a hús pedig nem annyira száraz, mint például egy karaj vagy egy comb.
Tovább![](https://horvathrozi.hu/application/files/thumbnails/blogger_thumbnail/9115/6386/2517/IMG_4212.jpg)
Grillezett gombaleves
Felmerülhet a kérdés, hogy lehet-e grillen levest készíteni? Szerintem igen. Persze nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy magát a levest főzzük meg a grillrácson, hanem azt, hogy az összetevők egy része készül el ott, majd természetesen a többi…
Tovább![](https://horvathrozi.hu/application/files/4615/6326/8621/pupusas.jpg)
Pupusas, egy salvadori tésztaétel készítése grillrácson
Az internetnek köszönhetően nagyon kinyílt a világ, olyan ételek jelentek meg a konyháinkban, az asztalainkon, amik korábban nehezen elképzelhetők lettek volna. Most egy El Salvadorból származó, ma már street food ételként is megtalálható finomságot…
Tovább![](https://horvathrozi.hu/application/files/thumbnails/blogger_thumbnail/8715/6283/3192/IMG_7108.jpg)
Sótéglán grillezés – egy különleges sütési technika
Egyre több internetes webáruházban lehet vásárolni vagy rendelni sótéglát, amit aztán a grillrácsunkon nagyszerűen lehet majd használni. A megvásárolt sótéglát izzó parázs fölé vagy gázgrill rácsára helyezhetjük, majd ezen a felforrósodott sótömbön…
Tovább![](https://horvathrozi.hu/application/files/thumbnails/blogger_thumbnail/1015/6204/9540/IMG_7950.jpg)
Fűszeres bárány kebab grillrácson sütve
Sajnálatos módon a hazai, hétköznapi konyha alapanyagai között ritkán jelenik a meg a bárányhús – nézzünk csak be egy átlagos hentespult kínálatába. Ott fellelhető a sertéshús szinte minden formájában, megtalálhatók a szárnyasok és kisebb kínálatban…
Tovább