#Húsimádó Hegyvári Zoltán

Optimális maghőmérsékletek - segítség a húsok sütéséhez

Lehet az ember nagyon ügyes szakács vagy konyhatündér, de sokszor előforduló hiba, hogy a hús kicsit túlsül, kiszárad vagy alul készül, rágós marad. Néha nagyon nehéz azt szemre megállapítani, hogy mikor is készült el valójában a húsunk – erre…

Tovább

Mojo - egy karibi húspácolási eljárás

Ha én a barátoknak vagy a családnak grillezek, akkor alapanyagként a legtöbbször a sertéstarjához nyúlok, mert ár/érték arányban kevés versenytársa van, maga a hús pedig nem annyira száraz, mint például egy karaj vagy egy comb.

Tovább

Grillezett gombaleves

Felmerülhet a kérdés, hogy lehet-e grillen levest készíteni? Szerintem igen. Persze nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy magát a levest főzzük meg a grillrácson, hanem azt, hogy az összetevők egy része készül el ott, majd természetesen a többi…

Tovább

Pupusas, egy salvadori tésztaétel készítése grillrácson

Az internetnek köszönhetően nagyon kinyílt a világ, olyan ételek jelentek meg a konyháinkban, az asztalainkon, amik korábban nehezen elképzelhetők lettek volna. Most egy El Salvadorból származó, ma már street food ételként is megtalálható finomságot…

Tovább

Sótéglán grillezés – egy különleges sütési technika

Egyre több internetes webáruházban lehet vásárolni vagy rendelni sótéglát, amit aztán a grillrácsunkon nagyszerűen lehet majd használni. A megvásárolt sótéglát izzó parázs fölé vagy gázgrill rácsára helyezhetjük, majd ezen a felforrósodott sótömbön…

Tovább

Fűszeres bárány kebab grillrácson sütve

Sajnálatos módon a hazai, hétköznapi konyha alapanyagai között ritkán jelenik a meg a bárányhús – nézzünk csak be egy átlagos hentespult kínálatába. Ott fellelhető a sertéshús szinte minden formájában, megtalálhatók a szárnyasok és kisebb kínálatban…

Tovább