Grillezett gombaleves

Grillezett gombaleves

Leírás:

Felmerülhet a kérdés, hogy lehet-e grillen levest készíteni? Szerintem igen. Persze nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy magát a levest főzzük meg a grillrácson, hanem azt, hogy az összetevők egy része készül el ott, majd természetesen a többi műveletet a lábasban folytatjuk. Érdemes ezt a levest kipróbálni, mert a gomba ízei sokkal intenzívebbek, a megsült fokhagyma és a friss újhagyma gyönyörűen kiegészíti a csiperkék ízvilágát – az illatokról már ne is beszéljünk.

Elkészítés:

  1. Elsőként a gombákat mossuk meg folyó víz alatt, majd daraboljuk fel őket. A nagyobb fejeket félbe, vagy négybe vagdossuk, a kisebbeket felszeleteljük. A grillünkre teszünk egy rácsot és egy öntött vas lapot is, majd alágyújtunk. Amikor már jó meleg a grill, akkor a grillrácsra pakoljuk a nagyobbacska gombákat, míg a kisebbeket vékony olajon átsütjük a fémlapon.

  2. A fokhagymákat keresztben ketté vágjuk, majd úgy ahogy vannak (héjastól) a grillrácsra pakoljuk és aranybarnára grillezzük őket.

  3. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd kevés vajon megdinszteljük egy közepes lábasban. Amikor az állag már megfelelő, akkor ráöntjük a húsleves alaplevünket, beleszórjuk a grillezett gombák felét és a héjukból kinyomkodott, megsült fokhagyma gerezdeket is.

  4. Só és bors, csipetnyi chili, apróra karikázott újhagyma és apróra vágott friss petrezselyem levél kerül a levesünk alapjába, amit alaplángon szépen felfőzünk.

  5. Egy botmixerrel szép és egyenletes krémlevessé dolgozzuk össze a lábasunk tartalmát, majd a megsütött gombák másik felét is a levesbe szórjuk. Kevés friss petrezselyem, szeletelt újhagyma érkezhet még a levesbe, egy rottyanás a gázon – és már tálalhatunk is.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel