Szilágyi Balázs

Kurkuma, a csodálatos sárga fűszer

A kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozó növény, amelynek elsősorban szárított és porrá őrölt gyökérzetét használják fűszerként a világ számos országában. A magyar konyhában nem igazán ismert, használata itthon csak az utóbbi időben, egyelőre…

Tovább

A római kömény titkai

A római kömény számos konyhának az egyik jellegzetes, igazán kedvelt fűszere. Magyarországon viszont kevésbé ismert, hiszen a tradicionális magyar konyhának nem alapanyaga. Csak az utóbbi időben jelent meg itthon az üzletekben vagy a különlegesebb…

Tovább

Csirkemell csíkok indiai szószban

Ebben az indiai ételben a hagyma, a darált mandula és a rengeteg fűszer alkot sűrű, ízletes és számunkra egzotikus szószt. Indiában korma néven rengeteg változata elterjedt, akár hússal, akár hús nélkül is készítik. Aki szereti a fűszeres ételeket,…

Tovább

A sokoldalú koriander

A koriander egy csodálatos növény, amelynek nem csak szinte minden része felhasználható különböző receptekben, de emellett kiváló gyógyhatása is ismert és elfogadott, valamint a kozmetikai- és illatszeripar is használja.

Tovább

Csirke biryani – indiai rizses egytálétel

A biryani egy Indiában nagyon népszerű, rizses egytálétel, amit hússal és hús nélkül is készítenek. A húsos változat valamennyire a mi rizses húsunkra hasonlít, de a fűszerezés természetesen teljesen eltérő. Ebben a rizses egytálételben az elsőre…

Tovább

Indiai töltött zöldséges táska

Ennek a töltött zöldséges táskának az eredeti neve Samosa, és mindenféle ízletes töltelékkel nagyon elterjedt Indiában. A töltelék elkészítése kifejezetten egyszerű, maga a tészta sem bonyolult, inkább a táskák töltése és összecsomagolása igényel egy…

Tovább