#Katucikonyha Barta Katalin

Kávézselés panna cotta

Az olasz nyaralásokat mi idézhetné meg jobban, mint néhány egyszerű, ellenállhatatlan olaszos fogás. Az egyik kedvenc desszertem a panna cotta. No persze nem a gumiszerű, ízetlen változat. Hanem a selymes, krémes, ízes desszert. A vaníliás, tejszínes…

Tovább

Nyári zöldség gratin

Miért jó a gratin? Mert olyan franciás. Nagyon szeretem a magyaros rakott ételeket is, de a franciák ezt is olyan kifinomultan készítik. Szóval fogunk néhány zöldséget, szép vékonyra felszeleteljük, nyakon öntjük egy kis fűszeres tejszínnel, megy rá…

Tovább

Fűszeres bundás csirkecsíkok

Ha rántott húsról van szó, nem nagyon foghatunk mellé. Viszont néha érdemes feldobni ezt a nagyon egyszerű ételt is a panír ízesítésével. Tehetünk bele magokat, összetört chipset, parmezánt, vagy akár finom fűszereket is. Ebben az ételben az olaszos…

Tovább

Fahéjas palacsinta szilvamártással

Nyár végén lehet a legkiválóbb szilvákat kapni, és mi menne hozzá jobban, mint a fahéj? Miután az említett alapanyagokból elegendő szilvás gombócot főztünk, készítsünk egy másik klasszikus kedvencet, palacsintát! Ebbe a palacsintába egy nagyon…

Tovább

Nyári krumplileves

Nagyon elfogult vagyok, ami a krumplilevest illetni, hiszen az egyik kedvenc ételem. Ha azt mondják, krumplileves, rögtön egy kolbászos, nehezebb, laktatóbb leves jut eszünkbe. Ebben a nyári változatban viszont nincs hús, csak rengeteg friss, nyári…

Tovább

Lecsós rakott csirkemell

Ha nyár, akkor belecsapunk a lecsóba! De nem csak úgy simán esszük ám! Egy igen laktató főétel készül belőle. Csirkemell, burgonyaszeletek, lecsó, a tetején pedig tejföl és reszelt sajt. Igazi tocsogós, laktató, nyári étel. Vegetáriánusok nyugodtan…

Tovább