Lecsós rakott csirkemell
Ha nyár, akkor belecsapunk a lecsóba! De nem csak úgy simán esszük ám! Egy igen laktató főétel készül belőle. Csirkemell, burgonyaszeletek, lecsó, a tetején pedig tejföl és reszelt sajt. Igazi tocsogós, laktató, nyári étel. Vegetáriánusok nyugodtan készíthetik hús helyett pirított cukkinicsíkokkal, de gombával is remek.
Elkészítés
-
A húst megmossuk, megtöröljük, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd egy kevés olajon, forró serpenyőben néhány perc alatt elősütjük mindkét oldalát.
-
A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, felszeleteljük, és kevés olajon pirítani kezdjük. Mehet rá a felkarikázott paprika, só és bors. Ha már kezd pirulni, rádobjuk a felszeletelt paradicsomot is. Rápréseljük a fokhagymagerezdeket (használhatunk Horváth Rozi fokhagymagranulátumot is), és lassú tűzön főzzük a lecsót, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
-
A krumplit megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
-
Egy sütőedénybe szedjük a lecsó felét, majd rátesszük a burgonyaszeleteket, az elősütött csirkemellet, végül pedig a maradék lecsót is. A tetejére petrezselyemmel elkevert tejfölt kanalazunk, és megszórjuk reszelt sajttal.
-
180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük az ételt.