Fahéjas palacsinta szilvamártással
Nyár végén lehet a legkiválóbb szilvákat kapni, és mi menne hozzá jobban, mint a fahéj? Miután az említett alapanyagokból elegendő szilvás gombócot főztünk, készítsünk egy másik klasszikus kedvencet, palacsintát! Ebbe a palacsintába egy nagyon egyszerű fahéjas mascarponehab kerül, a tetejére pedig locsoljunk meleg szilvamártást!
Elkészítés
-
A tészta hozzávalóit – az olaj kivételével – botmixer segítségével csomómentesre dolgozzuk. Vékonyan kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
-
A habtejszínt a porcukor felével kemény habbá verjük. A krémsajtot a maradék porcukorral és a fahéjjal simára keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is.
-
A kimagozott szilvákat feldaraboljuk, és a porcukorral, valamint a citrom finomra reszelt héjával feltesszük párolódni. Folyamatos keverés mellett, 5-10 perc alatt sűrű mártást főzünk belőle.
-
A palacsintákat megkenjük a mascarpone krémmel, felcsavarjuk, és a szilvamártással leöntve tálaljuk.