Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Fahéjas palacsinta szilvamártással

30-45 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Nyár végén lehet a legkiválóbb szilvákat kapni, és mi menne hozzá jobban, mint a fahéj? Miután az említett alapanyagokból elegendő szilvás gombócot főztünk, készítsünk egy másik klasszikus kedvencet, palacsintát! Ebbe a palacsintába egy nagyon egyszerű fahéjas mascarponehab kerül, a tetejére pedig locsoljunk meleg szilvamártást!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit – az olaj kivételével – botmixer segítségével csomómentesre dolgozzuk. Vékonyan kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

  2. A habtejszínt a porcukor felével kemény habbá verjük. A krémsajtot a maradék porcukorral és a fahéjjal simára keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is.

  3. A kimagozott szilvákat feldaraboljuk, és a porcukorral, valamint a citrom finomra reszelt héjával feltesszük párolódni. Folyamatos keverés mellett, 5-10 perc alatt sűrű mártást főzünk belőle.

  4. A palacsintákat megkenjük a mascarpone krémmel, felcsavarjuk, és a szilvamártással leöntve tálaljuk.