Fűszeres bundás csirkecsíkok
Ha rántott húsról van szó, nem nagyon foghatunk mellé. Viszont néha érdemes feldobni ezt a nagyon egyszerű ételt is a panír ízesítésével. Tehetünk bele magokat, összetört chipset, parmezánt, vagy akár finom fűszereket is. Ebben az ételben az olaszos ízek dominálnak, hiszen bazsalikom és oregánó is került a hús bundájába. Ha már hús, akkor lehetőleg jó tartási körülményeket biztosító helyről származó, vagy háztáji csirkét vásároljunk. A tojásnál szintén fontosnak tartom ezeket a szempontokat, még ha valamivel drágábbak is ezek az alapanyagok. A morzsa is lehet házi, vagy ha hozzájutunk nagyobb áruházakban, érdemes kipróbálni a panko morzsát, amitől extrán ropogós lesz az étel. Köretnek – főleg mivel nyári ételről van szó – egy könnyű kevert salátát készítettem sok zöldséggel, mozzarellával és olajbogyóval.
Elkészítés
-
A húst megmossuk, megtöröljük, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd megsózzuk.
-
Előkészítjük a panírt. Ehhez a lisztet megfűszerezzük a lisztet, elhabarjuk a tojást , és kikészítjük a morzsát is.
-
A húst – a szokásos módon – bepanírozzuk a fűszeres lisztbe, a tojásba és a morzsába. Majd bő olajban kisütjük a csirkecsíkokat.
-
Amíg készül a hús, összedobjuk a salátát. A citrom kifacsart levét elvegyítjük az olívaolajjal és a sóval, majd átforgatjuk a salátaalappal és a felkockázott zöldségekkel, mozzarellával. Frissen tálaljuk a fűszeres rántott hússal!