Turi Anikó #Rizsázzunk

Fahéjas expressz fánkgolyók
Nem kérdés, hogy a szalagos fánk a fánkok királynője, mégis jó, ha van a tarsolyban egy gyors recept is. Az enyhén pirított magoktól kellemesen ropogós lesz kívül, a hozzá kínált fahéjas meggylekvárral együtt pedig mennyei desszertet tehetünk az…
Tovább
Fánkológia
Bevallom, imádok mindent ami bő zsírba, vagy olajban sül, de a nagy nyári melegben mégsem tudom megenni egyiket sem. Késő ősztől kora tavaszig viszont jöhet a rántott hús, hagymakarika, lángos. Vagy a fánk. Szerencse, hogy a fánkszezon leginkább…
Tovább
Korianderes sültkukorica-krémleves
A sült kukoricától édesebb, a sűrű kókusztejtől extrán krémes, a friss koriandertől kissé ázsiai jellegű lesz ez a sültkukorica-krémleves.
Tovább
Fenntartható(bb) háztartás
Vajon miből mennyit és milyet érdemes vásárolni? A környezettudatosság, ami ma oly divatos kifejezés, egészen biztosan drágább és sok időt igényel. Én csak egy kis pont vagyok a térképen, mit számít az, miből mennyit veszek?
Tovább
Kitartás, érkezik a kikelet! – februári szezonális alapanyagok
Imádom a telet, szeretem a beöltözés maceráját, a hideg, ropogós reggeleket, a szikrázó napsütéses jéghideg napokat. Minden évben úgy várom a havat, mint egy kisgyerek. Szóval tényleg szeretem a telet. A február viszont már nehéz nekem is.
Tovább