Őszi kacsarilette májjal és gesztenyével
Ha szeretnéd valami igazán különlegessel meglepni a családot vagy a vendégeket, ezt a gesztenyés kacsarillette-et mindenképp próbáld ki! A Horváth Rozi Májas ételek fűszerkeverékével készítve még gazdagabb, ünnepibb ízvilágot kap, krémesen omlós textúrája pedig pillanatok alatt mindenkit levesz a lábáról.
Elkészítés
-
Vágjuk össze a kacsacomb húsát és bőrét, és kockázzuk fel a mellet is. Tegyük a húst egy keverőtálba, és ízesítsük sült fokhagymával, májas ételek fűszerkeverékkel és sóval.
-
Adjuk hozzá a gesztenyemasszát és 5-6 evőkanál kacsazsírt, majd alaposan keverjük össze.
-
Kanalazzuk a masszát egy téglalap alakú formába, és nyomkodjuk le egyenletesen. A maradék kacsazsírba tépkedjünk friss kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk.
-
Tegyünk egy réteg sült májat a rilette tetejére, nyomkodjuk bele és szórjuk meg májas fűszerrel.
-
Nyomkodjunk rá egész gesztenye szemeket, locsoljuk meg a kakukkfüves zsírral, majd folytassuk a rétegezést a maradék májjal, gesztenyével és zsírral.
-
A tetejét szórjuk meg friss kakukkfűvel és füstölt sóval. Lefedve hagyjuk egy éjszakát át pihenni a hűtőben.

