Csupahús nyárs grillezett zöldségekkel
Egy faszén felett sült nyárssal kevés kerti fogás vetekedhet. Nyugodtan válasszuk ketté a húst és zöldségeket, a húsfélék kerüljenek a nyársra, a zöldségek piruljanak egy tálcán.
Elkészítés
-
A sertéscombot és a csirkét megtisztítjuk és felkockázzuk. A szalonnát vastag szeletekre vágjuk, majd feldaraboljuk.
-
Egy-egy tálba tegyünk néhány kanál étolajat. Az egyik tálba öntsük a rablóhús fűszersót, alaposan keverjük össze. Tegyük bele a sertéshúst, és alaposan forgassuk át, hogy a pác mindenhol érje a kockákat.
-
A másik tálba öntsük a ropogós sültcsirke fűszersót, alaposan keverjük össze. A csirkemell kockákat forgassuk be, hogy a pác mindenhol belepje.
-
A zöldségeket megtisztítjuk, a padlizsánt és a cukkinit felkockázzuk, paprikát feldaraboljuk. A gombát hagyjuk egészben csak a nagyobb darabokat felezzük el.
-
Egy nagy tálban néhány kanál étolajban elkeverjük a sültkrumpli fűszersót. Beletesszük a zöldségeket, és alaposan átforgatjuk. Egy órán keresztül hagyjuk érni az ízeket.
-
Készítsük el a nyársakat. Nekünk tetsző sorrendben és arányban húzzuk fel rá a húsokat, a kolbászokat és a szalonnát. A nyársakat faszénparázs felett süssük ropogósra.
-
A zöldségkeveréket borítsuk lukacsos grilltálcára, egyenletesen osszuk el, és faszénparázs felett, néhányszor átforgatva süssük meg. Akkor jó, ha kívül meleg és füstös, belül ropogós.
-
Azonnal, forrón tálaljuk.