Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Csupahús nyárs grillezett zöldségekkel

több, mint 120 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Egy faszén felett sült nyárssal kevés kerti fogás vetekedhet. Nyugodtan válasszuk ketté a húst és zöldségeket, a húsfélék kerüljenek a nyársra, a zöldségek piruljanak egy tálcán.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A sertéscombot és a csirkét megtisztítjuk és felkockázzuk. A szalonnát vastag szeletekre vágjuk, majd feldaraboljuk.

  2. Egy-egy tálba tegyünk néhány kanál étolajat. Az egyik tálba öntsük a rablóhús fűszersót, alaposan keverjük össze. Tegyük bele a sertéshúst, és alaposan forgassuk át, hogy a pác mindenhol érje a kockákat.

  3. A másik tálba öntsük a ropogós sültcsirke fűszersót, alaposan keverjük össze. A csirkemell kockákat forgassuk be, hogy a pác mindenhol belepje.

  4. A zöldségeket megtisztítjuk, a padlizsánt és a cukkinit felkockázzuk, paprikát feldaraboljuk. A gombát hagyjuk egészben csak a nagyobb darabokat felezzük el.

  5. Egy nagy tálban néhány kanál étolajban elkeverjük a sültkrumpli fűszersót. Beletesszük a zöldségeket, és alaposan átforgatjuk. Egy órán keresztül hagyjuk érni az ízeket.

  6. Készítsük el a nyársakat. Nekünk tetsző sorrendben és arányban húzzuk fel rá a húsokat, a kolbászokat és a szalonnát. A nyársakat faszénparázs felett süssük ropogósra.

  7. A zöldségkeveréket borítsuk lukacsos grilltálcára, egyenletesen osszuk el, és faszénparázs felett, néhányszor átforgatva süssük meg. Akkor jó, ha kívül meleg és füstös, belül ropogós.

  1. Azonnal, forrón tálaljuk.