Vegyes lekvár

Vegyes lekvár

Leírás:

Más gyümölcsöket is párosíthatunk egymással, például a szilva, a körte és az őszibarack különlegesen finom együtt.

Elkészítés:

  1. A gyümölcsöket megmossuk, és lecsepegtetjük. A cseresznyét és a meggyet kimagozzuk, a ribiszkét a fürtökről leszedjük.

  2. A gyümölcsöket összetörjük, és lassú tűzön a cukorral felforraljuk, közben a habját leszedjük. A nátrium-benzoátot beletesszük, összekeverjük, és 4-5 percig forraljuk.

  3. A forró dzsemet, azonnal tisztára mosott üvegekbe töltjük, és szorosan lezárjuk. Másnapig hűlni hagyjuk, majd száraz, hűvös helyre állítjuk. Sokáig tárolható.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel