Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Márványsajt-krémes sajttekercs

30-45 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A sajttekercs általában a Húsvét sztárja, de miért ne lehetne a mindennapjaink része? Próbáld ki ezt a különleges, francia ízvilág ihlette sajttekercset!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A sajtot már korábban vegyük ki a hűtőből, és szeletenként fektessük egy tálcára, tegyük meleg helyre. Melegen a sajt könnyebben feltekerhető, nem törik.

  2. A márványsajtot tördeljük össze a margarinnal és a tehéntúróval tegyük egy késes mixerbe. Keverjük addig, amíg egyenletes krémet nem kapunk. Ha túlságosan tömör, adjunk hozzá kevés tejfölt, ezzel lágyíthatjuk is a márványsajt ízét. Ízlés szerint fűszerezzük őrölt köménnyel és fokhagymaporral.

  3. A jégsalátát mossuk meg, és vágjuk vékony csíkokra. Terítsük a szervírozó tál aljára.

  4. Terítsünk le egy szelet sajtot, A keskenyebb szélére ujjnyi csíkban tegyünk a krémből, majd óvatosan tekerjük fel.

  5. Fektessük le a jégsaláta ágyra. Így folytassuk a többivel is. Amikor elkészült almaszeletekkel rakjuk körbe. A tetejére díszítésül a maradék krémből habzsákkal rózsákat formálhatunk.