Májpástétom
Készítsd el ezt a könnyű, fűszeres pástétom krémet, melyből megvendégelheted barátaidat, vagy fantasztikus reggelit, uzsonnát készíthetsz családodnak.
Hozzávalók
főre:
Elkészítés
-
A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
-
Ha megpirultak, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott májat, gyorsan körbesütjük. Felöntjük a borral, fűszerezzük borssal és majorannával, majd fedő alatt puhára pároljuk.
-
Sózzuk, majd turmixgéppel vagy botmixerrel simára keverjük. Ha kell, tovább fűszerezzük. Üvegekbe töltve, néhány kanál olvasztott kacsa- vagy libazsírral lefedve akár hetekig eláll.
-
Egy kiskanálnyi virágméz még jobban kiemeli a máj ízét.