Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Májpástétom

45-60 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Készítsd el ezt a könnyű, fűszeres pástétom krémet, melyből megvendégelheted barátaidat, vagy fantasztikus reggelit, uzsonnát készíthetsz családodnak.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

  2. Ha megpirultak, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott májat, gyorsan körbesütjük. Felöntjük a borral, fűszerezzük borssal és majorannával, majd fedő alatt puhára pároljuk.

  3. Sózzuk, majd turmixgéppel vagy botmixerrel simára keverjük. Ha kell, tovább fűszerezzük. Üvegekbe töltve, néhány kanál olvasztott kacsa- vagy libazsírral lefedve akár hetekig eláll.

  4. Egy kiskanálnyi virágméz még jobban kiemeli a máj ízét.