Cukkinitartár
Forró nyári napokon igazán kellemes uzsonna vagy előétel lehet, egy pohár üdítőt vagy jeges teát kínálhatunk még hozzá.
Elkészítés
-
A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, és kis kockákra vágjuk. A tejet a majonézzel összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
-
A tojást sós vízben keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A kapribogyót lecsepegtetjük.
-
A paradicsomot 1 percre forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, és szintén kis kockákra daraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselyemmel együtt megmossuk, és mindkettőt nagyon finomra aprítjuk.
-
Az előkészített cukkínit egy tálalótál közepére halmozzuk. Kis halmokban a többi hozzávalót köré rakjuk. A tatárbifsztekhez hasonlóan mindenki saját ízlése szerint összekeverheti. Magos kenyérrel és vajjal kínáljuk.