Leírás:
Ugye nem a mi családunk az egyetlen, akik szeretnek karácsonykor a főételek között csipegetni? Huuuu. Megkönnyebbültem. (Feltételezem, most te is egyetértően bólogatsz.) Az igazat megvallva hosszú éveken át ettük a kókuszgolyókat a nagyszülőknél, mert ezt könnyen el lehet készíteni és már jóval az ünnepek előtt. Bevallom töredelmesen, nem vagyok szemellenzős. Amikor ideje van, megadom a módját az édes bűnözésnek, de arról nálam szó sem lehet, hogy hetekig tömjük magunkat édességgel. Így amikor már a saját családomnak készültem karácsonyi édességekkel, akkor kaptam rá a trüffelre. 1-2 nappal az ünnepek előtt szoktam elkészíteni, és csak akkor golyózom ki, amikor már szikráznak a csillagszórók. Próbáld ki, ha te is imádod a csokit ;-)
Elkészítés:
-
A csokoládét apró darabokra törjük, beletesszük egy kisebb habüstbe, majd hozzáadjuk a tejszínt. Egy kicsi fazék aljára kétujjnyi vizet öntünk, ráhelyezzük a habüstöt.
-
Bekapcsoljuk a fazék alatt a tűzhelyt, és forraljuk a vizet. Arra figyeljünk, hogy a habüst jól illeszkedjen a láboshoz, hogy a gőz ne okozzon kárt a csoki krémben.
-
Amikor a csokoládé kétharmada már felolvadt, levehetjük a gőzről. Adjuk hozzá az őrölt gyömbért, és a narancs reszelt héját. Addig keverjük, amíg teljesen felolvad.
-
Ekkor belekeverjük a finomra darált, fűszeres holland karácsonyi kekszet. Egy dobozba kanalazzuk, és egy napra a hűtőbe tesszük.
-
Másnap teáskanállal kikanalazzuk, majd nedves kézzel golyó alakúra formázzuk. A további kekszmorzsába forgatjuk.
-
Vigyázat, addiktív! Ha nagy a család, és édesszájú, nagyobb adagra is szükség lehet.
Hozzászólások: