Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Leírás:

Ki ne szeretné a jól elkészített brassói aprópcsenyét? Eredetéről nincsen biztos forrás, viszont több történetet összevetve, az alap hozzávalók megegyeznek, melyet következő receptünkben ismertetünk is.

Elkészítés:

  1. A burgonyát lobogó, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és egy tepsire terítjük. Sózzuk, összekeverjük 1-2 ek olajjal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, közben néhányszor átkeverjük.

  2. Amíg a burgonya sül, közepesen forró serpenyőben zsírjára sütjük a felszeletelt szalonnát. Szűrőkanállal emeljük ki a serpenyőből.

  3. Magas lángon a zsíron pirítsuk meg minden oldalán a húst, közben az edényt rázogassuk, hogy egyenletesen tudjon sülni. Pirítsuk körülbelül 4-5 percig, majd szedjük ki a serpenyőből.

  4. A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, folyamatos keverés közben ezzel is dinszteljük még egy percig a hagymákat.

  5. Tegyük vissza a serpenyőbe a szalonnát, a húst, forgassuk össze a brassói fűszerkeverékkel, öntsünk hozzá kb. 1 deci vizet. Forraljuk 3-4 percig, amíg a szaft besűrűsödik, majd forgassuk össze az elkészült burgonyával, végül a finomra vágott petrezselyemmel.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel