Csicsókasaláta
Egy könnyed nyári saláta, amely nem csak egészséges, laktató is! Magas polifruktozán tartalma miatt fogyasztása kifejezetten ajánlott cukorbetegeknek és inzulin problémával küzdőknek.
Elkészítés
-
A csicsókát 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 perc alatt teljesen puhára sütjük.
-
A héja ilyenkor teljesen megbarnul, a húsa karamellizálódni kezd, amitől édeskés-füstös aromát kap.
-
Mikor teljesen kihűlt, kanállal kikaparjuk a húst a héjból. Az olajat, ecetet, sót, borsot és az őrölt babérlevelet egy tálban simára keverjük egy evőkanál vízzel.
-
Óvatosan a csicsókához forgatjuk, legalább 1 órát állni hagyjuk.
-
Intenzív ízű köret, ezért kevésbé hangsúlyos húsokhoz, csirkéhez, pulykához, natúr sertéshúsokhoz ajánljuk.
-
Főtt burgonyával vagy tejszínnel lehet lágyabbá tenni az ízeket, így önálló fogásként is megállja a helyét.