Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Burgonya gratin

60-90 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Egy igazán különleges és ízletes köret sültekhez, halakhoz és vagdaltakhoz.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egyenletes, 3-4 milliméter vastag karikákra vágjuk. Ügyeljünk az egyenletes vastagságra, különben keményebb falatok maradhatnak a gratinban.

  2. Keverjük össze a tejszínt a tejjel, törjük bele a fokhagymát, ízesítsük a szerencsedióval.

  3. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal. A karikákat halpikkelyszerűen egyesével, kis átfedéssel fektessük a tálba. Ha leraktunk egy réteget, sózzuk, borsozzuk. Így rétegeljük, amíg a burgonya végére érünk.

  4. A tetejére lassan csorgatva öntsük rá a tejszínt. Ügyeljünk arra, hogy mindenhova jusson, a réseken leszivárogjon a szeletek közé. Annyit locsoljunk rá, hogy a burgonyát teljesen elfedje. Ha szükséges, kevés tejjel utánapótolhatjuk.

  5. 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Amennyiben a teteje hamar barnulni kezd, csökkentsük a hőmérsékletet. Forrón tálaljuk.