Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Bolognai raguval töltött cukkini

45-60 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Minden nyáron elsők között jelenik meg a piacon a friss gyenge cukkini, ami rántva, grillezve, salátában nyersen, vagy éppen töltve kerülhet az asztalra.
Jelen receptben az utóbbira mutatok meg nektek egy példát, amikor is a másik nagy kedvencemet az olaszos bolognai szószt töltöttem be a zsenge cukkini rudakba, majd megszórtam mozzarella sajttal, és hagytam, hogy a sütőben megtörténjen a csoda.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal és fokhagymaporral ízesítjük, majd tovább pároljuk.

  2. Amikor megpárolódott és elfő a leve, akkor adjuk hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot. Ízlés szerint tovább fűszerezzük.

  3. A cukkiniket megmossuk és félbe vágjuk. Egy kanál segítségével kivájjuk a belsejüket, enyhén megsózzuk őket, majd egy tepsibe helyezzük őket. Ha esetleg nem maradnának stabilak, akkor nyugodtan támasszuk ki őket például fogpiszkálóval.

  4. Az elkészült bolognai szószt visszatöltjük a mélyedésekbe és reszelt sajttal szórjuk meg.

  5. 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a sajt a tetején megpirul.