Bolognai raguval töltött cukkini
Minden nyáron elsők között jelenik meg a piacon a friss gyenge cukkini, ami rántva, grillezve, salátában nyersen, vagy éppen töltve kerülhet az asztalra.
Jelen receptben az utóbbira mutatok meg nektek egy példát, amikor is a másik nagy kedvencemet az olaszos bolognai szószt töltöttem be a zsenge cukkini rudakba, majd megszórtam mozzarella sajttal, és hagytam, hogy a sütőben megtörténjen a csoda.
Elkészítés
-
A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal és fokhagymaporral ízesítjük, majd tovább pároljuk.
-
Amikor megpárolódott és elfő a leve, akkor adjuk hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot. Ízlés szerint tovább fűszerezzük.
-
A cukkiniket megmossuk és félbe vágjuk. Egy kanál segítségével kivájjuk a belsejüket, enyhén megsózzuk őket, majd egy tepsibe helyezzük őket. Ha esetleg nem maradnának stabilak, akkor nyugodtan támasszuk ki őket például fogpiszkálóval.
-
Az elkészült bolognai szószt visszatöltjük a mélyedésekbe és reszelt sajttal szórjuk meg.
-
180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a sajt a tetején megpirul.