Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Érdekességek

Itt hétről hétre megújuló érdekes cikkeket és praktikákat olvashatsz.
Látogass fel gyakran a friss tartalmakért!

A fahéj univerzális fűszer, különösen, ha a desszertekre, a fahéjtól illatozó finomságokra gondolunk. Sokan csak a téli ünnepi süteményekhez tudják elképzelni, pedig ezzel a különleges fűszerrel minden évszakban tudunk finomságokat készíteni – gondoljunk csak a fahéjas-almás pitére, vagy a fahéjas           

A karácsonyi terített asztal egyik legízletesebb fogása az erre az alkalomra készített pulyka. Mi mindennel tölthetjük? Hogyan követhetjük a hagyományokat, vagy hogyan újíthatjuk meg évről évre ezt az ünnepi ételt? Cikkünkből kiderül. Mi kell a töltelékhez? Fűszerek és kötőanyag nélkül egyrészt szétesik a töltelék, másrészt nem lesz

A karácsonyi készülődés a tervezéssel kezdődik és az alapanyagok beszerzésével folytatódik. Egyiket sem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, jó előre hozzáfoghatunk. Ám nem csak az előkészületekkel foglalkozhatunk akár hetekkel az ünnepek előtt, hanem el is készíthetünk néhány édességet, amelyek jól bírják a fagyasztást. Milyen jó

Az év utolsó napja a gondtalan szórakozásé. Hogy vendéglátóként ne kelljen az ételek feltálalásával, kínálással foglalkozni, és hogy mindenki találjon magának finomságokat, a legpraktikusabb a svédasztalos megoldás. Ilyenkor többféle ételből lehet válogatni, kóstolni. A szilveszteri büféasztalról nem hiányozhatnak a saláták sem. Mivel télen amúgy is

Az, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ma már vitán felül áll. Tudjuk azt is, hogy aki kiadósan reggelizik, a nap további részében kevésbé eszi túl magát, kevesebbet nassol és összességében véve jobban teljesít annál, aki nem. De mit és hogyan érdemes enni reggelire?

Ha télen olyan élelmiszert keresünk, amellyel kimerülőfélben levő tápanyag-tartalékainkat kívánjuk feltölteni, a legtöbben a citrus pultról válogatunk először, majd folytatjuk az utunkat a hazai gyümölcsök felé, végül célba vesszük a dobozos gyümölcsleveket. A hazai télálló zöldségek, mint a cékla, répa, fekete retek és kevesek által

A téli hónapokban szeretjük az aszalt gyümölcsöket. Az aszalás és szárítás megőrzi a gyümölcsök eredeti ízét, vitamintartalmuk egy részét, hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaznak, és nem utolsó sorban nagyon finomak. Az egyik legnépszerűbb köztük az aszalt szilva, amely édes és sós ételekhez egyaránt kiváló. Kevés

Használjunk fűszereket a tejföl ízesítésére vagy a rétegek közé! Új alapanyagokat is tehetünk bele. Készíthetjük párolt, fűszeres zöldségfélével vagy csirkemell csíkokkal. A tetejére rakhatunk reszelt sajtba ágyazott zöldpaprika vagy paradicsom karikákat, aszalt paradicsomot. Hagyományosan egy kis csavarral A szokásos tejföl helyett öntsük le tejszínes mártással a krumplit.

A smoothie friss vagy fagyasztott gyümölcsökből és zöldségekből készült pépes étel. Eredetileg vagy a fagyasztott alapanyagok felhasználásával vagy a friss alapanyagokhoz hozzáadott jégkocka lédúsító hatását kihasználva készült, de ez napjainkra már nem feltétel. A levekhez képest a különbség az, hogy a smoothie a termések rostjait is

A nagy melegben vágyunk a könnyű, gyümölcsös finomságokra, a hűsítő ízekre. Kánikulában a legjobb, ha olyan desszerteket választunk, amik elkészítéséhez nélkülözhetjük a sütőt. Pohárkrémek A pohárkrém azért jó választás, mert bármilyen szezonális gyümölcsből elkészíthetjük, jól illeszkedik az egészségtudatos táplálkozásba, édes ízével mégis tökéletes nyalánkság is. Alapnak használjunk