Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Érdekességek

FőoldalÉrdekességekBulis ételek gyerekeknek

Bulis ételek gyerekeknek

Egy gyerekbuli, például szülinapi zsúr hangulatát nagyon fel tudja dobni, ha az ételeket a szokásostól eltérő módon, látványosan tálaljuk. A tervezésbe, elkészítésbe is vonjuk be a kicsiket!

Melyik gyerek ne örülne annak, ha a buliján polipot, pókot vagy kiscsirkét ehet a szokásos szendvics vagy ropi helyett? Nem feltétlenül az alapanyagokon kell változtatni, csupán a tálalást, illetve némileg az elkészítést kell újra gondolni.

Egy szülinapi zsúron sokszor futtában, játék közben esznek a gyerekek, így praktikus falatkákat, kézzel ehető ételeket bekészíteni a számukra.

Pókocskák

Vegyünk két háztartási kekszet, és kenjünk közéjük valamilyen krémet, ez lehet mogyorókrém, Nutella, csoki-, vaníliakrém vagy eper-, narancslekvár. A felső kekszre a krémből pettyentsünk nyolc szemet is. A lábakat ropiszálakból készítsük, ehhez vagy burgonyaropit vagy tönkölybúzás, sótlan ropit használjunk. Máris kész a vidám pókocska. Készítsünk belőlük több darabot, rendezzük el egy tálon, hogy mutatós legyen.

Csirke

A főtt tojásoknak répából készítsünk lábakat, és helyezzük el őket állítva, fektetve, fejen állva, mintha épp tojásból kikelő kiscsirkék lennének. Egy-egy csibét elkészíthetünk teljes valójában is, ilyenkor a csőre is készülhet répából, a szemeket pedig Nutellából kenve rajzolhatjuk meg.

Polip

A virsli is kiváló gyermekétel, csak vágjuk őket félbe, majd irdaljuk be. A lekerekített vég a fej, a másik végén pedig hajtogassuk kifelé a virslit, mint a polipcsápokat. A szemek készülhetnek ketchupból. Egy tányérra öntsünk ki ketchupot, ebbe helyezzük a polipokat és kész is a vidám mártogatós.

Mártogatós

Sokféle mártogatóst készíthetünk. Ez kiváló és egészséges étel, könnyen megfogható, fogyasztható. A szósz lehet sajtszósz, például cheddar sajtból, Bazsalikomos-tejszínes mártogatós, aki bírja a csípősebbet, annak enyhén chillis szószt is készíthetünk. Mártogatni kiváló a hosszú szeletekre vágott répa vagy a zellerszál például. Mókásabb lesz az étel, ha a mártogatni való szárakra rajzolunk szemeket és szájat, de akár késsel is kifaraghatjuk, és a zellerbe répát, a répába pedig apró zellercsíkot szúrunk. Két kis karocskának pedig tűzzünk bele sótlan ropit (ez lehet burgonyás, sajtos vagy akár tönkölybúzás is).

Süni

Vegyünk egy káposztát, és szúrjunk a hátára gyümölcsöket, zöldségeket, virslit vagy szendvicsfalatkákat. Sokkal jobban fog fogyni az étel, ha a „süni” fogy, mintha egy tálból vehetnének falatokat a gyerekek.

Szendvicsek

Az a jó, ha a szendvicsek is kis falatkák, amit akár állva is be lehet kapni. Használjuk a fantáziánkat! Készítsünk ketchupból arcot, reszelt sajtból hajat a felvágottra. Egy-egy kiflikarika hamar kishajóvá is válhat, csak a sonkaszeletet ne ráborítsuk, hanem répaszárra tűzzük fel, mint egy vitorlát. Ugyanígy sajtból is készülhet vitorla, így akár két külön „flotta” is készíthető. A kis hajókat helyezzük el egy tálra, retekből pedig faragjunk bálnahátakat (vágjuk félbe a retket, és az elejére faragjunk szájat és szemet, így letéve úgy néz ki, mintha a bálna kikukucskálna a vízből). Akár reszelt sajtból is készíthetünk háborgó tengert a tányérra, amit a végén kézzel fel is ehetnek a kicsik.