Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog List

A majorannát a bor fűszerezésére már az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak is használták. Ettől remélték a szerelmi vágy növekedését, és emiatt lett szent növény az ókori Görögországban. Ma már nemcsak a Földközi-tenger környékén, hanem egész Közép-Európában, Dél- és Közép-Amerikában is termesztik. Felhasználási javaslat: Mindenekelőtt

A Föld legelterjedtebb és legkedveltebb fűszerei közé tartozik. Már a Biblia is megemlíti a kömény kiváló tulajdonságait. Európában a XIII. században terjedt el használata, népszerűségét a mai napig meg tudta tartani. Íze erősen fűszeres, aromás. Felhasználási javaslat: Káposztából készült ételek, levesek, főzelékek, körözöttek, sajtok, pörköltek kiváló

A Föld legelterjedtebb és legkedveltebb fűszerei közé tartozik. Már a Biblia is megemlíti a kömény kiváló tulajdonságait. Európában a XIII. században terjedt el használata, népszerűségét a mai napig meg tudta tartani. Íze erősen fűszeres, aromás. Felhasználási javaslat: Káposztából készült ételek, levesek, főzelékek, körözöttek, sajtok, pörköltek kiváló

Kapor morzsolt Ezt a feltehetőleg Elő-Ázsiából származó egynyári fűszert/gyógynövényt már az ókori egyiptomiak, rómaiak is kedvelték. Dioszkoridész is említést tersz róla. Innen terjedt el aztán a középkorban Közép-Euróőában, ahol a szerzetesek a kolostorkertekben termesztették.  Felhasználási javaslat: friss leveleit hal- vagy zöldséges ételek, mártások és saláták ízesítéséhez használjuk.  Megszárított leveleketet pedig

A fokhagymát már a rómaiak is előszeretettel használták ételeik ízesítésére. Íze intenzív, kissé csípős és édeskés. A magyaros ételek igen jellegzetes fűszere, de a mediterrán és az ázsiai konyha is előszeretettel használja. Felhasználási javaslat: Használhatjuk sültek, fasírt, levesek, főzelékek, zöldséges ételek, halak fűszerezésére. A termék gluténtartalmú gabonaféléket,

A bors a legismertebb és legáltalánosabban használt fűszer. A feketeborsot az örökzöld borscserje kifejlődött, de még éretlen terméseiből nyerik. A bogyókat napon szárítják, amíg ráncosak és fekete színűek lesznek. A bors a középkorban a gazdagság szimbóluma volt, fizetőeszközként is használták, innen ered a „borsos ár”

A bors a legismertebb és legáltalánosabban használt fűszer. A feketeborsot az örökzöld borscserje kifejlődött, de még éretlen terméseiből nyerik. A bogyókat napon szárítják, amíg ráncosak és fekete színűek lesznek. A bors a középkorban a gazdagság szimbóluma volt, fizetőeszközként is használták, innen ered a „borsos ár”

A bors a legismertebb és legáltalánosabban használt fűszer. A feketeborsot az örökzöld borscserje kifejlődött, de még éretlen terméseiből nyerik. A bogyókat napon szárítják, amíg ráncosak és fekete színűek lesznek. A bors a középkorban a gazdagság szimbóluma volt, fizetőeszközként is használták, innen ered a „borsos ár”

A fahéj eredetileg Kínából és Ceylonból származik. Egyike a legrégebben ismert fűszereknek, már a bibliai időkben is használták illatszerként, füstölőként. Jellemző illatú, édeskés, csípős, kissé fanyar ízű. Az illatszeriparban kellemes illata miatt gyakran használják. Felhasználási javaslat: Használhatjuk édességek, kompótok, sütemények, forralt borok, gyümölcslevesek, bárányhúsok, szárnyas ételek

A fahéj eredetileg Kínából és Ceylonból származik. Egyike a legrégebben ismert fűszereknek, már a bibliai időkben is használták illatszerként, füstölőként. Jellemző illatú, édeskés, csípős, kissé fanyar ízű. Az illatszeriparban kellemes illata miatt gyakran használják. Felhasználási javaslat: Használhatjuk édességek, kompótok, sütemények, forralt borok, gyümölcslevesek, bárányhúsok, szárnyas ételek