Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog List

Az indiai és a közép-amerikai konyhában alapvető fontosságú fűszer, de több európai országban is elterjedtebb a hagyományos köménynél. Küllemében nagyon hasonlít rá, de íze sokkal intenzívebb. Felhasználási javaslat: Használhatjuk levesek, köretek, pácok, sajtok illetve sós sütemények, kenyerek ízesítésére. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját,

Ősidők óta ismert és használt fűszer. Fontos alapanyaga az asztali mustárnak, amely megtört és olajtól mentes fehér és fekete mustármag, ecet, só, bors, szegfűszeg, hagyma és tárkony keveréke. Felhasználási javaslat: Használhatjuk savanyúságok, páclevek, vadételek, szószok ízesítésére. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és

Indiában, Kínában és Indonéziában termesztik. A gyömbérfélék családjának tagja. Sárga színe kitűnő ételszínező. A Worcester-mártás és a currypor fűszerkeverék egyik alkotóeleme. Felhasználási javaslat: Távol-keleti ételek fűszerezéséhez és ételek színezéséhez ajánljuk. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

A Földközi-tenger vidékéről származik, és már 3000 évvel ezelőtt is fűszerként használták. Termését, illóolaját az élelmiszeripar főként savanyúságok, húskészítmények fűszerezésére, a borászat italok ízesítésére, a kozmetika- és illatszeripar szépítészeti cikkek alapanyagául használja. Felhasználási javaslat: Sültek, pácok, káposztafélék, savanyúságok ízesítéséhez használhatjuk. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz),

 fokhagyma és a bors harmonikusan megalkotott fűszerkeveréke, amely hús- és halételek, levesek, mártások és saláták ízesítésére használható. Kiválóan alkalmas grillételek fűszerezésére is. Összetevők: (46%) fokhagyma, (28%) bors (fekete, zöld), jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid). A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot

Felhasználási javaslat: Ezzel a speciális keverékkel igazán pikáns ízt kölcsönözhetünk halaknak, zöldségeknek, salátáknak, húsoknak és májból készült ételeknek. Összetevők: bors, (18%) citromhéj, (2%) természetes citrom aroma. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült. Kapcsolódó receptek

Hazája ma már inkább a trópusi Afrika, Zanzibár és Madagaszkár. Kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízét a sok illóolaj adja, ezt a likőriparban és kozmetikai szerek gyártásához is használják. Felhasználási javaslat: Befőttek, gyümölcslevesek, vadpácok, szószok, savanyúságok, forralt bor ízesítésére ajánljuk. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz),

A rozmaring a Dél-Európában honos örökzöld bokrocska levele. A fűszer jellemző, enyhén kámforra emlékeztető illatú. Átható aromája miatt, óvatosan kell adagolni. Felhasználási javaslat: Használhatjuk mediterrán ételek, vad- és szárnyas húsok, raguk, szószok, töltelékek ízesítéséhez. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is

A petrezselyem minden háztartás elengedhetetlen fűszernövénye. Főzésnél csak az utolsó percekben adjuk az ételhez, mivel könnyen elveszíti aromáját. A petrezselyem jól harmonizál borssal, fokhagymával, vöröshagymával, citrommal. Felhasználási javaslat: Használhatjuk levesekhez, töltelékekhez, főzelékekhez, főtt és pirított burgonyához, tojásételekhez, szárnyasokhoz, salátákhoz és tálaláskor díszítésre. A gombás ételek elengedhetetlen