Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Érdekességek

A legjobb grillpácok

Dübörög a grillszezon, most érdemes összehívni a baráti társaságot, lakóközösséget egy kis közös sütögetésre. Annak érdekében, hogy biztos legyen a siker, válogassatok az alábbi pácok közül!

Mindenkinek más az ízlése. Van, aki a csípősebb, karakteresebb pácokat szereti, míg más azt élvezi, ha a hús íze mellett csak egy enyhe pác ízt érez. Az arányokat ennek megfelelően érdemes az egyéni ízlésnek megfelelően megválasztani. Bátran kísérletezzetek!

Csirkehúshoz

A csirkénél vigyázni kell arra, nehogy kiszáradjon a hús a grillen. Emiatt érdemes szaftosabb grillpácot választani hozzá. Kiváló választás például a joghurtos-fűszeres pác. Natúr joghurtba tegyünk egy-két kanál paradicsompürét, zúzott fokhagymát, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és egy kis citromlevet. Mennyei ízt kap tőle a hús!

Egy másik szuper lehetőség, ha olívaolajban elkeverünk zúzott fokhagymát, 1-2 evőkanál tejet, egy kevés édes őrölt, paprikát és egy csipetnyi sót.

Ínyenceknek ajánljuk a sörös pácot. A minőségi barna sörhöz adjunk egy kevés olívaolajat, zúzott fokhagymát, szárított oregánót és egy kevés borost, majd ezzel a keverékkel kenjük meg sütés előtt a hússzeleteket.

Marhahúshoz

Próbáld ki a vörösboros-mustáros pácot! NE félj, ha gyerekeknek is sütsz belőle, az alkohol elpárolog. A vörösborhoz adj apróra vágott vöröshagymát, mustárt, sót, borsot, majorannát és szárított, összetört babérlevelet.

Szintén jól illik a húshoz a mézes-mustáros pác. A mustárt és mézet keverd össze, majd adj hozzá olívaolajat, fokhagymát, egy kis citromlevet és frissen őrölt borsot.

Elmaradhatatlan az igazi barbeque is! Sót, borsot, kevés cukrot, egy zúzott fokhagymát, pici chilliport és egy kis worchester mártást keverj össze. Legalább 2-3 órát álljon a pácban sütés előtt a hús, hogy jól átvegye az ízt!

Halhoz

Halhoz tökéletesen illik a fehérboros vagy a citromos pác. Előbbi esetében a fehérborhoz adj egy kis olívaolajat, pici mustárt, mézet és különféle zöldfűszereket, például apróra vágott petrezselymet, rozmaringot és egy kis kakukkfüvet.

A citromos halpáchoz frissen facsard ki 2 citrom levét, adj hozzá egy pici olívaolajat, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot.

Mindenféle halhoz és tengeri herkentyűhöz ajánljuk a Tandori-pácot is. Ehhez natúr joghurtba keverj egy kis olívaolajat, friss, reszelt gyömbért, zúzott fokhagymát, egy kevés őrölt, édes paprikát, őrölt kurkumát, köményt, kis sót és borsot.

Gyümölcsökhöz

Talán nem is gondolnád, de kiválóan lehet faszénen gyümölcsöket grillezni. Próbáld ki a körtét, almát, az ananászt vagy a grillezett barackot. A gyümölcsöket sütés előtt szórd meg fahéjjal és szerecsendióval, majd csurgass rájuk mézet.

Sajtokhoz

Sajtok grillezéséhez használj zöldfűszereket, de érdemes megszórni egy kevés szárított levendulával is, mennyei ízt kapnak tőle a sajtok.