Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Őszi töltött tök

60-90 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Ha szeretnél egy színpompás, mégis egyszerű, szezonális ételt az asztalra, próbáld ki őszi töltött tök receptünket!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A tököt megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 45 percig sütjük.

  2. Közben a bulgurt dupla mennyiségű vízben, egy csipet sóval megfőzzük.

  3. A hagymát, sajtot, diót felaprítjuk, hozzáadjuk az áfonyát és fűszerezzük.

  4. Ha a sütőtök elkészült, kikaparjuk a belsejét és kockára vágjuk. Hozzáadjuk a kész töltelékhez, visszatöltjük a tökbe, és visszatesszük a sütőbe még 10-15 percre.