Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Borsos tokány

90-120 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Számtalan verzió létezik a hozzávalókat és a folyamatot illetően. Hoztunk egy alapreceptet, ahogy mi készítjük a tokányt! Köretnek tésztát, párolt rizst vagy ropogós héjú kenyeret kínálunk mellé.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát a forró olajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, felcsíkozott tarját és zsírjára sütjük.

  2. Ezután felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt negyven perc alatt puhára pároljuk.

  3. A tejfölt habverővel simára keverjük a liszttel, néhány kanálnyi szafttal hígítjuk, majd a tokányhoz adjuk.

  4. Folyamatos keverés mellett pár percig forraljuk, hogy a mártás besűrűsödjön.