Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Téli koktél szilvával, áfonyával és naranccsal

10 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Egy pohár igazi téli hangulat: gyümölcsös, illatos és pont jólesően melengető. A szilva és az áfonya találkozását a Horváth Rozi Forralt bor fűszerkeverék fűszeres aromája teszi különlegessé. Gyorsan elkészül, hidegen és melegen is finom, tökéletes egy meghitt esti beszélgetéshez.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A szilvalekvárt keverjük el kevés áfonyalével. Nem baj, ha nem keveredik el teljesen: melegítés közben könnyebben feloldódik.

  2. Adjunk hozzá egy teáskanál Horváth Rozi Forralt bor fűszerkeveréket és néhány darabka narancshéjat, majd melegítsük fel a keveréket.

  3. Tegyük bele az aszalt gyümölcsöket, és hagyjuk kicsit ázni.

  4. Szűrjük át a keveréket finomszűrőn, majd öntsük hozzá a maradék áfonyalevet és egy fél narancs levét.

  5. Ha hidegen fogyasztanánk, hűtsük le, majd először az alkoholokat öntsük a jégre, aztán adagoljuk hozzá a szilvás-áfonyás keveréket.

  6. Ha melegen fogyasztanánk, az alkoholok hozzáadása után melegítsük újra, de semmiképp ne forraljuk fel.

  7. A beáztatott aszalt szilvával és vörösáfonyával díszítsük.