Téli koktél szilvával, áfonyával és naranccsal
Egy pohár igazi téli hangulat: gyümölcsös, illatos és pont jólesően melengető. A szilva és az áfonya találkozását a Horváth Rozi Forralt bor fűszerkeverék fűszeres aromája teszi különlegessé. Gyorsan elkészül, hidegen és melegen is finom, tökéletes egy meghitt esti beszélgetéshez.
Elkészítés
-
A szilvalekvárt keverjük el kevés áfonyalével. Nem baj, ha nem keveredik el teljesen: melegítés közben könnyebben feloldódik.
-
Adjunk hozzá egy teáskanál Horváth Rozi Forralt bor fűszerkeveréket és néhány darabka narancshéjat, majd melegítsük fel a keveréket.
-
Tegyük bele az aszalt gyümölcsöket, és hagyjuk kicsit ázni.
-
Szűrjük át a keveréket finomszűrőn, majd öntsük hozzá a maradék áfonyalevet és egy fél narancs levét.
-
Ha hidegen fogyasztanánk, hűtsük le, majd először az alkoholokat öntsük a jégre, aztán adagoljuk hozzá a szilvás-áfonyás keveréket.
-
Ha melegen fogyasztanánk, az alkoholok hozzáadása után melegítsük újra, de semmiképp ne forraljuk fel.
-
A beáztatott aszalt szilvával és vörösáfonyával díszítsük.

