Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Érdekességek

FőoldalÉrdekességekAlapanyagok férfiaknak

Alapanyagok férfiaknak

Jó, ha bizonyos alapanyagok vannak otthon, így bármikor megéhezünk, percek alatt összedobhatunk valami finomságot. Most megmutatjuk, mi készülhet többek között tojásból, tésztából, paradicsomból, tonhalból, hagymából, sajtból, főzőtejszínből.

Tojás

Tojást mindig tartsunk otthon legalább 10 darabot. Rengetegféleképpen elkészíthető, felhasználható. Készíthetünk belőle bundáskenyeret, tükörtojást, omlettet vagy rántottát például. Valamennyi verzió megunhatatlan, hiszen sokféle fűszerrel, kiegészítő hozzávalóval feldobhatjuk az ételünket. Attól függően, mire vágyunk vagy mi van otthon, tehetünk bele, alá, fölé sonkát, bacont, gombát, kolbászt. A rántottába mehet hagyma, reszelt sajt is. Használjunk zöldfűszekereket, például bazsalikomot.

Tészta

Ízléstől függően spagetti vagy penne mindig legyen otthon, hogy előkaphassuk egy gyors vacsorához. nézzünk körül, mi van otthon, mi mehet rá feltétnek. Alapnak számít a sajt, tejföl, mák, túró, dió, de akár magunktól is remek feltéteket dobhatunk össze percek alatt.

A maradék sajtokat reszeljük le, főzzük fel tejszínnel, ízesítsük borssal, szerecsendióval. Minél többfajta sajtot teszünk a szószba, annál finomabb lesz. Füstölt sajtok és egy pici parmezán hozzáadásával mennyi ebéd vagy vacsora lesz, még vendégeknek is hamar elkészíthetjük.

Szívünk hölgyét biztosan elkápráztatjuk, ha finom spenótos-tejszínes szószt dobunk össze a spagettire. A mirelit spenót sokáig eláll, haladó szakácsok pedig friss spenótlevelekből készíthetik. A botmixer ilyenkor a konyha alapfelszereltségéhez tartozik.

Amivel szintén levehetjük párunkat a lábáról, az egy mennyei paradicsomos-tonhalas spagetti, ehhez is érdemes mindig otthon tartani azt a néhány hozzávalót. Kell egy vöröshagyma, egy tonhal konzerv és két-három friss paradicsom. Pároljuk üvegesre a hagymát, kockázzuk apróra a paradicsomot és keverjük a hagymához, végül tegyük bele a tonhalat is. Mennyei, ha összeérnek az ízek, de zöldfűszert is adhatunk hozzá, hogy még pikánsabb legyen, ízlés szerint bazsalikomot vagy oregánót.

Kukorica-konzerv

A kukorica annyi mindenbe felhasználható, hogy érdemes 2-3 konzervet mindig a kamrában tárolni. Változatos formában elkészíthetjük köretként grillezett vagy sült húsok mellé. Magánban is finom, de még jobb, ha apróra vágott sajtdarabkákat és almaszeleteket teszünk bele. Elkészíthetjük majonézes kukoricának is, sőt, ha valami különlegességre vágyunk, akkor készítsünk mazsolás-hagymás kukoricasalátát. Ehhez lével együtt használjuk a kukoricát, tegyünk bele mazsolát, apróra vágott újhagymát vagy snidlinget, egy kis tejfölt és majonézt. A mazsola és a hagyma szokatlan ízkombináció, de isteni párosítás!

Tartsunk otthon bébikukorica-konzervet is, így a kétféle kukoricából percek alatt finom kukoricakrémleves készülhet. Akár még egy kis pirított baconnal még pikánsabbá tehetjük. Ha a bacon kiengedte a zsírját, adjunk hozzá 3-4 evőkanál kukoricalisztet, engedjük fel főzőtejszínnel, majd vízzel. Tegyünk bele két leveskockát ízesítésként. Ha a lé felforrt, mehet bele a kukorica és már kész is.