Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Érdekességek

FőoldalÉrdekességekMeccsnézős ételek

Meccsnézős ételek

A szurkolásra rá kell készülni, tudja ezt minden valamit is magára adó sportrajongó. Ráadásul nem csak lélekben, de enni-innivaló terén is.

Fontos, hogy minden legyen megfelelő hőfokon, kéztávolságon belül, és könnyen fogyasztható állapotban. Lássuk be, kevesen szeretnénk meccsnézés közben protokollárisan késsel-villával bélszint enni, de az sem baj, ha túllépünk a másik végleten, a szotyi-tökmag-chips-pattogatott kukorica -zsíros kenyér ötös fogaton is. Keressük inkább a középutat!

Ha amerikaiak lennénk, akkor a hot-dog jutna még eszünkbe, ami egyébként itthon sem rossz választás, hiszen könnyen elkészíthető ennivaló, ráadásul különböző szószokkal és belevalókkal – pl. sajt, pirított hagyma, uborka, fűszerek – jól variálható. Oda sem kell nézni, megmarkoljuk, és már esszük is!

Nem csak a virslik, hanem a mini kolbászok is jól jöhetnek, pirosra sütve, jó fűszeresen. Ezeket akár még a meccs előtt, grillen is megsüthetjük. Ha pedig már úgyis izzik a faszén a rács alatt, ne feledkezzünk meg a ropogósra süthető csirke szárnyakról, a mézes pácban érlelt sertésbordáról vagy a fokhagymás olajban sütésre várakozó garnéláról sem!

Szintén klasszikus lehet a pizza is, aminek a mini változata praktikusan fogyasztható – sokszor masszívabb, jobban megmarkolható a tésztája, mint egy nagyból kimetszett szeletnek – de éppen ennyire megfelel a kenyérlángos, a kis melegszendvicsek vagy a mini hamburgerek is.

A rántott ételek megemlítése most is kihagyhatatlan. Panírozhatunk fűszeresen csirke szárnyat vagy combot, de készíthetünk csirkefalatokat is. Ott van persze a klasszikus hal rudacska, vagy a különböző sajtokból készített hasábok, de nem elvetemült ötlet a rántott hagymakarika, gomba, karfiol, cukkini vagy padlizsán sem.

Készítsünk be hozzá mártogatós szószokat: szalszát, tartárt, fokhagymás majonézt, mézes mustárt, sajtmártást vagy chilit, a tüzes ételek kedvelőinek. És ha már mártogatás, a zöldség vagy halkrémek szintén nagyszerű szurkoláshoz való ételek lehetnek, oda sem kell nézni ahhoz, hogy belemerítsünk néhány ropogós nachost, grissinit vagy pirított kifli karikát a guacamoleba vagy a humuszba, már dughatjuk is egyből a szánkba.

Fasírtgolyó? Mindig elfogy! Készülhet különböző húsokból, számtalan ízesítésben, de aki a sajtgolyókat vagy a zöldségből készült fasírtokat szereti, annak is kedvez ez a fajta étel. Csak kikapunk egyet a tálból és dobhatjuk egyenesen a szánkba.

A klasszikus sós sütemények most is igazi sörkorcsolyák lehetnek, sajttal, magokkal szórva, de készíthetünk juhtúrós pogácsát, paprikás ostyát, húsos hasét vagy mini pizzás csigát is. Ha az édest részesítjük előnyben, akkor válasszunk aprósüteményeket vagy elmehetünk egészségesebb irányba is, és rágcsálhatunk kandírozott sárgabarackot, aszalt szilvát vagy cékla chipset.

Ha pedig sör helyett inkább borkedvelők vagyunk, akkor mindenképpen készítsünk be mellé sajtokból összeállított tálat. Dobjunk rá néhány szem szőlőt, olajbogyót és diót is, hogy még jobban kiemeljék az ízeket.