Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Érdekességek

FőoldalÉrdekességekZöldséges édességek, amiket gyermekkel is elkészíthetsz

Zöldséges édességek, amiket gyermekkel is elkészíthetsz

Gyermekeinkkel nem csak azért érdemes időt eltölteni a konyhában, hogy önellátásra és különböző konyhai praktikákra neveljük őket. Számos egyéb, az életben hasznos ismeretet tudnak elsajátítani ebben a közegben. Az egyik legkézenfekvőbb ezek közül a tudatos táplálkozás alapjai. Mégis be kell                                                                                    vallanunk, hogy édes finomságok nélkül erre az útra vezetni őket is nehéz.

Ha nem tudod, hogyan vágj bele a tudatos étkezéshez vezető útba, mutatunk pár finomságot, ami nem csak egészséges, de gyermekekkel együtt is könnyen elkészíthető.

A kezdeti szakaszban érdemes mindenképp eredendően magas cukortartalmú zöldségeket és gyümölcsöket választanunk, mint a banán, cékla, édesburgonya valamint répa. Nem csak kalória- és vitaminbevitel szempontjából fontosak a zöldségek sütés közben, a végeredmény állagán is sokat javítanak.

Fűszerezésben is törekedjünk a süteményeinkben egyébként is visszaköszönő repertoárból választani, mint a kakaópor, fahéj, szegfűszeg és vanília.

Mindent bele poharas sütemény

2 bögre rozsliszt

2 tk Horváth Rozi szódabikarbóna

1 csipet só

1 bögre méz

3 egész tojás

fél pohár olaj

fél pohár zabpehely

1 cékla reszelve

1 alma reszelve

1 répa reszelve

1 tk Horváth Rozi fahéj őrölt 

Semmi más teendőnk nincs, mint minden összetevőt egy nagy keverőtálba önteni, majd homogén masszává keverni és sütőpapírral bélelt tepsiben 150 fokon tűpróbáig sütni. A hozzáadott cékla és répa miatt élénk színű süteményt kapunk majd, amit a gyermekek is örömmel próbálnak ki. Ha bevonjuk gyermekeinket a folyamatba, kezdjük azt már a zöldségek és gyümölcsök kiválasztásánál. Legyen az ő kedvenc almájuk a sütemény alapja!

Csicsókafánk

180 g csicsóka

60 g vaj

200 ml víz

150 g rozsliszt

2 db tojás

Horváth Rozi szerecsendió ízlés szerint

1 csipet só

3 dl napraforgó olaj

A csicsókát hámozzuk és főzzük meg, majd egy aprítógép segítségével pürésítsük. A vizet tegyük fel forrni és adjuk hozzá a fűszereket, majd forrást követően a lisztet és a vajat is. Ha a lisztes masszánk és a csicsókapürénk is kihűlt, tegyük őket egy nagy keverőtálba és a tojásokat egyenként hozzáadva keverjünk belőlük homogén masszát. Nyomózsákba töltve forró olajban pár perc alatt süssünk belőle ízletes fánk-kígyókat. A gyermekek kedvenc lekvárjába vagy pudingjába mártogatva fogyasszuk el a finomságokat nassolnivalóként vagy desszertnek.