Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Érdekességek

FőoldalÉrdekességekEgyszerű, gyerekbarát receptek

Egyszerű, gyerekbarát receptek

A kicsik nagyon szeretnek süteményt készíteni. Sokszor azonban azért nem engedik az édesanyák, hogy segítsenek, mert féltik a gyerekeket például a forró sütőtől. A kicsiknek pedig hamar kedvét szegheti, ha nem tudják a mérlegen precízen kimérni a hozzávalókat. Váltsunk szemléletet: készítsünk bögrés, sütés nélküli vagy mikróban elkészíthető süteményeket!

Ha nem szeretnénk, hogy a kicsink megégesse magát a forró sütővel, akkor válasszunk olyan recepteket, amiket sütés nélkül is könnyen el tudunk együtt készíteni. Ilyen például a sportszelet, amihez darált keksz az alap, ehhez keverjük a porcukrot, kakaóport, margarint és rumaromát. A tetejére olvasztott csokit csurgatunk, de ezt sem kell gőz fölött olvasztani, tökéletes a süti úgy is, ha tejcsokit mikróban felolvasztunk.

Szintén sütés nélkül készíthető a kekszes krémes, itt szögletes háztartási kekszet használunk alapnak, majd vaníliapudingból kis liszt, zselatin, tojás és cukor hozzáadásával elkészítjük a krémet. Olyan pudingport válasszunk, ami főzés nélkül is elkészíthető. A krémest tegyük hűtőbe, majd miután megdermed, szeleteljük és tálaljuk.

A gyerekek másik nagy nehézsége, ha precízen ki kell mérni mérleggel a hozzávalókat. Ehelyett válasszunk úgynevezett bögrés recepteket, mivel bögrével sokkal könnyebben kimérik a kicsik is a hozzávalókat. A legegyszerűbb a bögrés meggyes sütit elkészíteni. Keverjük össze 2 bögre lisztet 1 bögre cukorral, 1 bögre tejjel, fél bögre étolajjal, adjunk hozzá 1 tojást és 1 csomag sütőport. A tésztát tegyük olajos, zsemlemorzsával megszórt tepsibe, majd vegyünk kb. 60 szem meggyet, forgassuk meg lisztben és szórjuk a tetejére. Ezt a süteményt sütőben kell kisütni, így ehhez mindenképp felnőtt segítsége szükséges.

Ha mindenképp elkerülnénk a sütést, akkor még választhatunk mikróban elkészíthető süteményt is. Tegyünk egy 3 dl-es bögrébe 4 evőkanál lisztet, 3 evőkanál cukrot, 2 evőkanál kakaóport, egy késhegynyi sütőport és keverjük össze. Majd üssünk rá egy tojást, öntsünk hozzá 2 evőkanál tejet és 2 evőkanál olajat. Az egészet keverjük alaposan össze kanállal, majd tegyük a bögrét mikróba. Állítsuk 3 percre az időkapcsolót. Ha leállt, még hagyjuk bent 30 másodpercig és csak utána nyissuk ki az ajtót. Ki is boríthatjuk a süteményt, de bögréből is kikanalazhatjuk.

Mikróban is sokféle süteményt elkészíthetünk, érdemes a neten körülnézni receptek után. Ha nagyobb adagot készítenénk, akkor változtassunk az arányokon és egy mikrózható edénybe öntsük a hozzávalókat. A kész kakaós tésztát felvághatjuk és például lekvárral töltve is nagyon finom.

Ha egészséges és finom, édes uzsonnára vágyunk, akkor készítsünk zabkását mikróban! Fél bögre zabpehelyhez adjunk fél bögre tejet és tegyük 2 percre a mikróba. Kavarjuk meg, majd 1 percig újra mikrózzuk. Hagyjuk 5 percig hűlni. Tegyünk bele fahéjat, mézet, és apróra vágott, friss gyümölcsöt vagy aszalt gyümölcsöt. Így még a gyerekeket is rászoktathatjuk a finom és egészséges ételekhez, ráadásul a zabkása sokféleképpen variálható annak függvényében, milyen ízekre vágyunk. Tehetünk bele kókuszreszeléket vagy épp apróra tört csokidarabokat is, a variációk száma szinte végtelen.

bögre zabpehelyhez adjunk fél bögre tejet és tegyük 2 percre a mikróba. Kavarjuk meg, majd 1 percig újra mikrózzuk. Hagyjuk 5 percig hűlni. Tegyünk bele fahéjat, mézet, és apróra vágott, friss gyümölcsöt vagy aszalt gyümölcsöt. Így még a gyerekeket is rászoktathatjuk a finom és egészséges ételekhez, ráadásul a zabkása sokféleképpen variálható annak függvényében, milyen ízekre vágyunk. Tehetünk bele kókuszreszeléket vagy épp apróra tört csokidarabokat is, a variációk száma szinte végtelen.