Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Érdekességek

FőoldalÉrdekességekSzakácsok a mozivásznon

Szakácsok a mozivásznon

A gasztronómia újra és újra előkerülő téma a filmek világában, így az elmúlt években számos színész bújt egy chef vagy egy szakács kötényébe. Sőt még a rajzfilmek készítőit is megihlette a téma, így lett egy kis patkányból egy neves étterem főszakácsa.

A 2007-es Disney/Pixar filmben, a L’ecsóban egy igazi kis gasztronómiai zsenit ismerünk meg egy patkány, Remy figurájában. Nem elégszik meg a társai összekukázott ételeivel, ő ínyencségeket készít. Még példaképe is van a sztárszakács, Auguste Gusteau személyében. Megismeri a Gusteau étterem mosogatófiúját, Linguini-t. Kettőjük furcsa együttműködésével az étterem legjobb ételei készülnek el, olyannyira, hogy még a kőszívű ételkritikus szívét is megnyerik.

Bradley Cooper 2015-ben Az ételművész című filmben vette fel a chefkabátot, és milyen jól tette! A sármos színész ebben a szerepben is tündököl: Adam Jones két Michelin csillagos szakács volt, elismert tehetség egész Franciaországban. Sztárszakácsként azonban megvoltak a rossz szokásai is. Majdnem mindent elveszít, szakmailag kiég. Úgy gondolja ideje egy új éttermet nyitni és talpra állni.

A mindig vicces Adam Sandler a Spangol – Magamat sem értem című filmben alakított főszakácsot.  John Clasky nagyon jól keres szakácsként, így könnyedén megteheti, hogy családját egész nyáron üdültesse, amihez még egy házvezetőnőt is talál. A gond csak az, hogy a hölgy egyáltalán nem beszéli az angol nyelvet.

Habár Az ördög Pradat visel című filmből mindenki a gonosz főnökasszonyra és a félénk gyakornokra emlékszik, volt a filmben egy srác is, aki a film elején csak tanuló volt egy neves szakács mellett, majd később ajánlatot kap egy konyha önálló vezetésére. Emlékeztek, mit készített Nate a filmben a fáradtan hazaeső Anne Hathaway-nek?

A Babette lakomája főszereplője a polgárháború alatt feldúlt Franciaországból egy puritán életmódot élő kis dán faluba menekül. Egyszer csak nagy összeget nyer, és a pénzből búcsúvacsorát rendez a falunak.

Az Étel, ital, férfi, nő című filmben is központi helyen szerepelnek az ételek. Csu úr Tajvan legjobb szakácsa, akinek felesége halála után meggyűlik a baja a 3 lánya nevelésével. Minden a feje tetejére áll, amikor a szomszédba beköltözik egy zsémbes özvegyasszony. A lányok egyszer csak azt veszik észre, hogy Csu már valaki másra is főz.

Ha ételek, akkor sokaknak az olasz szakácsművészet jut eszükbe, nem véletlenül. Az Olasz módra című filmben is mi mást kezdene magával két olasz Amerikában, minthogy éttermet nyitnak. Azonban míg Primo egy vérbeli szakács, aki akkor is látványkonyhát és gasztronómiai csodákat alkot, ha a vendégek csak egy hamburgert ennének, öccse igazi üzletember, akinek a profit számít. Az eltérő szemléletű fivérek csatája miatt kis híján csődbe megy a vállalkozás.