Zöldséges tésztasaláta
Salátából sosem elég! Egészséges és finom salátareceptért sem kell a szomszédba menni, ez a recept ugyanis egyesíti a tésztás ételeket a saláták ízvilágával. Jó étvágyat hozzá!
Elkészítés
-
A tésztát forró, sós vízben nem túl puhára (al dente) főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük. A zöldborsót egy kevés sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük, lehűtjük, és a tésztára szórjuk.
-
A sárgarépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira bontjuk, és külön-külön sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és a tésztás keverékhez adjuk. A virslit megfőzzük, lehűtjük, karikákra szeleteljük, és óvatosan a salátával összeforgatjuk, majd hűtőszekrénybe rakjuk. A sajtot a nagylyukú reszelőn lereszeljük.
-
Elkészítjük az öntetet: A kaprot és a metélőhagymát megmossuk, majd felaprítjuk. A joghurtot a tejföllel simára keverjük, a kaprot és a metélőhagymát beleszórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük, és rövid ideig állni hagyjuk.
-
A behűtött salátát a joghurtos öntettel meglocsoljuk, és a sajttal megszórva tálaljuk.