Waldorf-saláta

Waldorf-saláta

Leírás:

Egy igazán alternatív salátát hoztunk nektek, amiben az őszi szezonális zöldségeken túl a fehérjebevitelről is gondoskodunk: remek opció például a csirkehúsos ebédből/vacsorából megmaradt maradék „eltüntetésére”.

Elkészítés:

  1. A zellert megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, kihűtjük.

  2. A csirkemellet kifilézzük megfőzzük, (vagy főtt maradékot használunk) és csíkokra vágjuk.

  3. A többi hozzávalót is felaprítjuk, jól összekeverjük, hozzáadjuk a majonézt, megszórjuk csipet őrölt fehér borssal, sóval és összekeverjük.

  4. A salátát gondosan megmossuk, levelekre szedjük, leszárítjuk. Kibélelünk egy salátástálat, beletesszük a kész salátát és dióval díszítjük.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Pontyszelet fűszeres bundában

Pikáns tengergyümölcsei-leves