Tormás almalekvár
A húsvét egyik kihagyhatatlan íze a torma, de miért ne gondolhatnánk tovább? Tormás almalekvár receptünkkel most igazán varázslatossá teheted a húsvéti menüt! Kiválóan passzol a sonkához, főtt húsokhoz, csakúgy mint a tojáshoz és a sajthoz, vagy csak magában, a kalácsra kenve is megállja a helyét.
Hozzávalók
főre:
Elkészítés
-
Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és kisebb kockákra vágjuk.
-
Hozzáadjuk a reszelt tormát, a kristálycukrot és a sót.
-
Fedő alatt körülbelül egy-másfél órát főzzük alacsony hőfokon, amíg az alma szétesik, opálos színe lesz.
-
Fedő alatt körülbelül egy-másfél órát főzzük alacsony hőfokon, amíg az alma szétesik, opálos színe lesz.