Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Tormás almalekvár

90-120 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A húsvét egyik kihagyhatatlan íze a torma, de miért ne gondolhatnánk tovább? Tormás almalekvár receptünkkel most igazán varázslatossá teheted a húsvéti menüt! Kiválóan passzol a sonkához, főtt húsokhoz, csakúgy mint a tojáshoz és a sajthoz, vagy csak magában, a kalácsra kenve is megállja a helyét.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és kisebb kockákra vágjuk.

  2. Hozzáadjuk a reszelt tormát, a kristálycukrot és a sót.

  3. Fedő alatt körülbelül egy-másfél órát főzzük alacsony hőfokon, amíg az alma szétesik, opálos színe lesz.

  4. Fedő alatt körülbelül egy-másfél órát főzzük alacsony hőfokon, amíg az alma szétesik, opálos színe lesz.