Leírás:
A távolkeleti konyha mindig is közel állt a szívemhez, de nyáron különösen sokat készítek például ebből a fogásból! Hiszen 20-25 perc alatt elkészül, így nem kell órákig a konyhában állnom, mégis kiadós, laktató ételt készíthetek el! Emellett az ízvilága sem mindennapi, így különleges alkalmakra ia tartogathatjuk akár!
Elkészítés:
-
Első körben a csirkemellet daraboljuk fel 1x1cm-es kockákra, majd tegyük egy tálba.
-
Egy kisebb tálban keverjük el a teriyaki szószt, a sót, szezámolajat, chilit, mézet, valamint a mustárt. Ha ezt csomómentesre kevertük, akkor öntsük a csirke kockákra, és hagyjuk állni fél órát.
-
Ez idő alatt a barnarizst pároljuk meg, bő, sós vízben, illetve az ananászt vágjuk ketté egy éles késsel, és a közepét vágjuk ki. A kivágott részt daraboljuk a csirkemell méretű kockákra, és tegyük egy serpenyőbe.
-
A csirkemellet öntsük hozzá, először a szósz nélkül, így pirítsuk meg pár perc alatt a forró serpenyőben, majd öntsük rá a levet és újra forrásig melegítsük. Ekkor szórjuk rá a szezámmagot, és tálalhatjuk is.
-
Ha sikerült szépen kiszedni az ananászból a közepét, akkor a fotón látható módon tálalhatjuk is.
Hozzászólások: