Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Tepsiben sült málnás palacsinta

30-45 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A palacsintát mindenki szereti. Enni. Sütni már kevésbé. Mert ebből mindenkinek lecsúszik jó pár darab és ha csak egy átlagos család átlagos palacsintaigényét nézzük, az nem kevés. Sőt, sok. Mert bármennyi jöhet belőle bárkinek. Nyár, meleg, mindenki a szabadban vagy éppen a strandon. Te mennyi ideig szeretnél a levegőtlen, forró konyhában állni a tűzhely előtt, kezedben a palacsintasütővel? Semeddig? Oké, akkor a tepsiben süthető palacsintát pont neked találták ki! Őszinte leszek: az igazi, tekerhető palacsintát semmi nem pótolhatja, de azért az ezüstérmet a sütőben sült változatnak ítélhetjük. Nagyjából öt perc munkád lesz vele, aztán gyorsan bepakolod a sütőbe, rögtön elhagyod a konyhát és már csak akkor kell visszamenned, amikor kiveszed és tálalod. És persze málna helyett nagyjából bármilyen gyümölccsel megsüthető, legyen az eper, ribizli, szeder, sárgabarack… Az igazi hedonisták pedig tálalják egy gombóc vaníliafagyival!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a gyümölcs kivételével összekeverjük, a hagyományos palacsintatésztánál némileg sűrűbb állaga lesz.

  2. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.

  3. A masszát beleöntjük és egyenletesen eloszlatjuk.

  4. A málnákat belerakosgatjuk – elég csak a tetejére dobálni, nem kell belenyomogatni.

  5. 180 °C-ra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.