Tepertős pogácsa egy kis csavarral
Szívesen gyújtod be a sütőt ebben a borongós időben? Kipróbálnál valamit, ami ismerős mégis új? Akkor ezt a receptet neked találták ki!
Elkészítés
-
Langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. Közben daráljuk le a tepertőt.
-
Keverjük össze a lisztet a sóval és a borssal. Adjuk hozzá apránként a tepertőt, a zsírt és a felfutott élesztős tejet. A végén keverjük bele az enyhén felvert tojásokat is.
-
Dagasszuk simára és 1 órát kelesszük meleg helyen, letakarva.
-
Válasszuk kis kedvenc tepsinket. A tésztát nyújtsuk kétszer akkorára, mint a tepsi maga és kenjük meg ízlés szerint szilvalekvárral. Ügyeljünk arra, hogy a tészta szélén 1-1 ujjnyi hely lekvár nélkül maradjon. Hajtsuk félbe a tésztát és belisztezett pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a süteményt.
-
Helyezzük sütőpapíros tepsibe a pogácsákat és lefedve, meleg helyen hagyjuk őket újabb egy órán át pihenni.
-
Kenjük meg tojás sárgájával és előmelegített sütőben süssük aranybarnára.