Tejszínes-kapros máj
Könnyed recept amit ajánlunk, ha igazán le szeretnéd venni a társaságot a lábáról!
Elkészítés
-
A májat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megborsozzuk és lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd a májak mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk. Ezután egy tálba szedjük a májakat és elkészítjük a mártást.
-
Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük az alaplével, a tejszínnel, sózzuk és összeforraljuk. A mártásba tesszük az elősütött májakat, majd lefedve 15 percig tovább főzzük, végül meghintjük a kaporral. Forrón, friss kenyérrel tálaljuk.
-
Tipp: Borjúmáj helyett használhatnak sertés- vagy kacsamájat is, alaplé helyett pedig egy pohárnyi száraz fehérbort, ami kiemeli a kapor és a máj ízét.