Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Tárkonyos bárányleves

90-120 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

A hétvégi főzések sztárjai a különböző raguk, ragulevesek. Ez a recept ötvözi a vasárnapi ebédek különlegességét, és az igazán laktató levesek ízletességét. Ráadásul kitűnő gyomorjavító is! Ha pedig nincs kéznél bárányhús, a tárkonyos leves csirkéből vagy csontos sertéshúsból is elkészíthető.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A bárányhúst megmossuk, és kb 2 centis kockákra daraboljuk. A hagymát megtisztítjuk. Ha friss tárkonyunk van, megmossuk, és apróra vágjuk.

  2. A bárányhúst fazékba tesszük, kb. 1,5 liter vízzel felöntjük, és feltesszük főni. Enyhén megsózzuk, és a hagymát egészben beletesszük. Amikor felforrt, a habját leszedjük, egy csipet őrölt borssal fűszerezzük, a tárkonyt beleszórjuk, és lefedve, lassan puhára főzzük. Amikor kész, a hagymát kiemeljük.

  3. A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, egy kevés hideg vízzel felengedjük, a húshoz keverjük, és alaposan felforraljuk. Habverővel a tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával és a citromlével jól összekeverjük, majd a húshoz öntjük. Óvatosan összeforgatjuk, de már nem forraljuk.

  4. A rizst megmossuk, lábasba tesszük, dupla mennyiségű vízzel felöntjük, felforraljuk, majd a lángot mérsékeljük, és lefedve, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.

  5. A levest forrón tálaljuk, betétnek párolt rizst teszünk a tányérokba.