Szemgolyó sütemények Halloween-ra
Legyen rémesen jó a házi buli! Tegyétek hangulatossá az eseményt ételdekorációkkal is!
Elkészítés
-
A tojásokat keverjük homogénre a cukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliaaromával és egy csipet sóval. Apránként adjuk hozzá a kefírt.
-
Szitáljuk egybe a lisztet a kakóval és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Piros ételfestékkel színezzük be a tésztát.
-
Keverjük el az ecetet a szódabikarbónával, várjuk meg, amíg felhabzik, majd adjuk hozzá a masszához. Sütőpapírral kibélelt formában 170 fokon süssük 20 percig a tésztát.
-
A hűlt tésztát morzsoljuk szét. Keverjük hozzá a mascarpone sajtot, ami összefogja a tésztát. Könnyen formálható állagot kell kapnunk.
-
Golflabda méretű golyókat formázzunk a tésztából, a közepükbe kis mélyedést alakítsuk ki, és töltsük meg a piros lekvárral, amit választottunk,majd gyúrjuk zárt golyóvá újra.
-
Forgassuk meg a golyókat fehércsokiban és hagyjuk, hogy negyed óra alatt hűtőben teljesen rádermedjen.
-
A marcipánt nyújtsuk ki 2 mm vastagra és formázzuk meg belőlük az szemgolyók "íriszeit" és "pupilláit". Helyezzük fel őket a golyókra.
-
Maradék piros ételfesték és víz segítségével fessünk vékony ereket a szemekre.
-
Ültessük őket piros lekváros ágyra és tálaljuk mielőbb a rémesen jó hangulatért!