Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Szemgolyó sütemények Halloween-ra

60-90 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Legyen rémesen jó a házi buli! Tegyétek hangulatossá az eseményt ételdekorációkkal is!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A tojásokat keverjük homogénre a cukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliaaromával és egy csipet sóval. Apránként adjuk hozzá a kefírt.

  2. Szitáljuk egybe a lisztet a kakóval és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Piros ételfestékkel színezzük be a tésztát.

  3. Keverjük el az ecetet a szódabikarbónával, várjuk meg, amíg felhabzik, majd adjuk hozzá a masszához. Sütőpapírral kibélelt formában 170 fokon süssük 20 percig a tésztát.

  4. A hűlt tésztát morzsoljuk szét. Keverjük hozzá a mascarpone sajtot, ami összefogja a tésztát. Könnyen formálható állagot kell kapnunk.

  5. Golflabda méretű golyókat formázzunk a tésztából, a közepükbe kis mélyedést alakítsuk ki, és töltsük meg a piros lekvárral, amit választottunk,majd gyúrjuk zárt golyóvá újra.

  6. Forgassuk meg a golyókat fehércsokiban és hagyjuk, hogy negyed óra alatt hűtőben teljesen rádermedjen.

  7. A marcipánt nyújtsuk ki 2 mm vastagra és formázzuk meg belőlük az szemgolyók "íriszeit" és "pupilláit". Helyezzük fel őket a golyókra.

  8. Maradék piros ételfesték és víz segítségével fessünk vékony ereket a szemekre.

  9. Ültessük őket piros lekváros ágyra és tálaljuk mielőbb a rémesen jó hangulatért!