Svéd magos falatkák
Egy rendkívül egyszerű, mégis gyorsan elkészíthető nassolnivaló, amelynek története a hideg északi táj évszázados homályába vész. Nagy sikerünk lehet vele, vendégváráskor, buliban, amikor a pár falat célja az éhségérzet elverése vagy a gyomor lenyugtatása.
Elkészítés
-
Elkészítése roppant egyszerű: a víz és az olaj kivételével mindent öntsünk egy nagy tálba, és alaposan keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az olajat és a vizet, és addig keverjük, amíg homogén masszát kapunk.
-
Szükségünk lesz két lap sütőpapírra. Terítsük le az egyiket, halmozzuk rá a masszát, és tegyük rá a másik papírt.
-
Óvatosan nyomkodjuk szét, majd egy sodrófával nyújtsuk kb. fél centiméter vastagra. Fektessük a sütőlapra, esetleg tepsi hátoldalára, majd távolítsuk el a felső papírt.
-
Késsel felvághatjuk, de ha egyben sütjük meg, sütés után rusztikusan darabokra is tördelhetjük.
-
180 fokos sütőben süssük aranyszínűre.