Sütőtökös frankfurti leves
Próbáld ki ezt a csodás, őszies előételt, magyaros változatban.
Elkészítés
-
Az olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát. Majd az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk és néhány percig pirítjuk.
-
A sütőtököt kimagozzuk, kiszedjük a belsejét és kockára vágjuk. Hozzáadjuk a lepirított hagymához és hagyjuk tovább pirulni néhány percig.
-
Hozzáadjuk szintén kockára vágott kelkáposztát, majd a a fűszereket és ízlés szerint a sót. Elkeverjük és felöntjük a vízzel úgy, hogy pont ellepje.
-
Alacsony lángon addig főzzük, amíg a sütőtök meg nem puhul, de ne hagyjuk szétfőni!
-
Ezalatt karikára vágjuk a virslit, és azt is a leveshez adjuk.
-
Ha megpuhult a tök, akkor a tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet, csomómentesre keverjük, majd folyamatosan kevergetve elkezdünk hozzáadagolni a forró léből annyit, hogy kellőképpen meleg legyen a tejföl is. Ezt hozzáadjuk a leveshez (folyamatos keverés mellett). Csak melegítsük, ne forraljuk, mert akkor a tejföl hamar kicsapódhat!
-
Végül az apróra, vagy vékony csíkokra vágott, megpirított szalonnával tálaljuk.