Sütőtök krémleves baconkockákkal és pirított tökmaggal
Próbáld ki ezt a mennyien krémes sütőtök krémleves, egy kis baconnel megbolondítva.
Elkészítés
-
A sütőtököt feldaraboljuk és megtisztítjuk. Forró sütőben megsütjük. Kikaparjuk a héjából.
-
A burgonyát és az almát megtisztítjuk és felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a burgonyát és az almát.
-
Amikor megfőtt, hozzáadjuk a sütőtököt és botmixerrel pépesítjük. Fűszerezzük borssal, szerecsendióval. Ha szükséges, picit sózhatjuk. Hozzáadjuk a narancs levét, ha szükséges, kevés citromlével savanyíthatjuk. Hozzáadunk 2-3 dl tejszínt és felfőzzük.
-
A szalonnát felkockázzuk és megsütjük. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor megszórjuk a pirított baconkockákkal és pirított tökmaggal.