Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Sült zöldségek kecskesajttal

30-45 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Mi mindent lehet kihozni pár egyszerű zöldségből! Igazán egészséges főfogást állíthatunk össze grillezett zöldségekből és kecskesajtból, az alábbi recept alapján, ami akár hideg szendvicstöltelék is lehet. A kecskesajt helyett használhatunk fetát, gomolyát vagy akár grillsajtot is.

Tipp: Ha sómentes fűszerkeveréket használunk, ízlés szerint sózhatjuk a zöldségeket, a fűszerezés intenzitását pedig kedvünk szerint alakíthatjuk, mégsem lesz túl sós az étel.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A zöldségeket 2-3 centis kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk és összekeverjük az olajjal, kakukkfűvel, paradicsommal és a fűszerkeverékkel.

  2. Alutálcába tesszük, majd grillen vagy 200 °C-ra előmelegített sütőben lefóliázva 20-25 percig sütjük.

  3. Ezután a közepére helyezzük a kecskesajtot, meglocsoljuk a mézzel és addig sütjük tovább, amíg a kecskesajt megpirul. Húsok mellé vagy önálló fogásként is tökéletes.