Sült zöldségek kecskesajttal
Mi mindent lehet kihozni pár egyszerű zöldségből! Igazán egészséges főfogást állíthatunk össze grillezett zöldségekből és kecskesajtból, az alábbi recept alapján, ami akár hideg szendvicstöltelék is lehet. A kecskesajt helyett használhatunk fetát, gomolyát vagy akár grillsajtot is.
Tipp: Ha sómentes fűszerkeveréket használunk, ízlés szerint sózhatjuk a zöldségeket, a fűszerezés intenzitását pedig kedvünk szerint alakíthatjuk, mégsem lesz túl sós az étel.
Elkészítés
-
A zöldségeket 2-3 centis kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk és összekeverjük az olajjal, kakukkfűvel, paradicsommal és a fűszerkeverékkel.
-
Alutálcába tesszük, majd grillen vagy 200 °C-ra előmelegített sütőben lefóliázva 20-25 percig sütjük.
-
Ezután a közepére helyezzük a kecskesajtot, meglocsoljuk a mézzel és addig sütjük tovább, amíg a kecskesajt megpirul. Húsok mellé vagy önálló fogásként is tökéletes.