Sült tarja répasalátával
Kipróbálnád, hogy milyen, amikor nem a só dominál, hanem valóban a fűszerek ízét érzed?
Mutatunk egy akár só nélkül is elkészíthető receptet, ahol igazán a fűszerek kerülnek a középpontba: Sült tarja répasalátával.
Tipp: sütéskor adjunk a hús mellé hagymát, fokhagymát vagy kápiapaprikát.
Elkészítés
-
A tarját bedörzsöljük 2 olajjal és a fűszerkeverékkel és grillrácson vagy 180 fokos sütőben szaftosra sütjük. Sütés után fóliázzuk le a húst 10-15 percre.
-
A répát megtisztítjuk és zöldséghámozóval hosszú, vékony szalagokat vágjunk le belőle, majd keverjük össze a felszeletelt cukorborsóval és a zöldsalátával.
-
Egy kis üvegben rázzuk össze az olajat, citromlevet és mézet, forgassuk össze a salátával és adjuk a grillezett hús mellé.